5 redenen om je huis te laten isoleren

muur laten isoleren

Het isoleren van je huis kan als een gedoe lijken en een enorme kostenpost met zich meebrengen. Er zijn echter opties die geschikt zijn voor elke situatie. Dus hier zijn 5 voordelen die komen met het goed isoleren van je huis:

Bespaar 75% van de warmte in je huis

In de ochtend wakker worden is wanneer dit het duidelijkst zichtbaar is. Je kamer is ijskoud, en dan stap je gewoon uit bed om op die koude vloeren te stappen die helemaal naar de keuken voeren. De grootste uitdaging om die koude ochtenden te overwinnen is om te voorkomen dat er lucht naar verschillende kamers stroomt. Het voorkomen van luchtstroming komt neer op de juiste “R-waarden” van de isolatie die je type woning nodig heeft en die afhankelijk is van waar je woont en hoeveel maanden van het jaar de winter aanwezig is.

Verlaag je verwarmingsrekening

Door meer warmte in huis te houden tijdens de winter, vermindert het aantal keren dat de warmte moet worden aangeslagen. Dit resulteert in lagere energierekeningen en meer geld in je zak.

Verminder je koolstofvoetafdruk

De meeste mensen realiseren zich niet, het verbruik is direct gerelateerd aan je “koolstofvoetafdruk” die per definitie is “de hoeveelheid koolstofdioxide en andere koolstofverbindingen uitgestoten als gevolg van het verbruik van fossiele brandstoffen door een bepaalde persoon, groep, etc.” Terug naar dat hele energienetwerk ding en het verminderen van je individuele verbruik. Dr. Jonathan Levy, hoogleraar milieuhygiëne aan de universiteit van Boston, zegt: “Als alle huizen in de VS waren voorzien van isolatie op basis van de 2012 International Energy Conservation Code (IECC), zou het elektriciteitsverbruik in het hele land met ongeveer vijf procent dalen en het aardgasverbruik met meer dan tien procent.

Verhoogt het comfort

Die pijnlijke ochtenden wanneer je gewoon niet uit bed wilt komen omdat het zo koud is of de vloeren in je huis zo koud zijn dat je er niet eens overheen kunt lopen zonder de arctische uitrusting uit te breken. Het hebben van een meer comfortabele leefruimte is de reden waarom huiseigenaren isolatiewerk hebben gedaan. Je werkt hard om die hypotheek te betalen, dus maak je ruimte zo comfortabel mogelijk om in te wonen.

Verhoog de waarde van je huis

De waarden van het huis stijgen bij een gemiddelde van €10 voor elke euro vermindering van jaarlijkse energierekeningen. Wanneer het tijd is om je huis te verkopen zal de hoeveelheid geld die je in een isolatietaak zoals muurisolatie steekt je tienmaal terugbetalen. Zelfs als je niet verkoopt, is het niet slecht om de waarde van je huis gestaag te verhogen.