Open haard

Een gewone open haard is een, maar een echte design open haard is toch wat anders. Hier kunt u lezen wat er mogelijk is op het gebied van design open haarden. Het realiseren van een design open haard is maatwerk, meestal wordt in overleg met een ontwerper het design van de open haard bedacht. En geeft de ontwerper ook advies over de afmeting van de design open haard.

De eco open haard
Het kan niet anders of er is ook een natuurvriendelijk design open haard! Voor deze design open haard heb je geen schoorsteen nodig en dat maakt hem geschikt voor allerlei ruimtes, zoals appartementen, woonhuizen, cafeetjes en restaurants. De brandstof die voor deze design open haard wordt gebruikt, is gedenaturaliseerd ethanol. Dit is een biologisch restproduct en verbruikt evenveel zuurstof als zes kaarsen.

Inzet open haard

Heeft u al een open haard in huis, maar wilt u eigenlijk wat anders. Dan bestaat er de mogelijkheid om een inzet open haard te te laten ontwerpen. Daarmee verfraait u uw eigen open haard en heeft u ook een prachtige design open haard in huis.

Modellen

Zoals gezegd zijn er veel verschillende modellen. Hier zullen we er een paar onder uw aandacht brengen.

  • Een ronde glazen open haard in het midden van de woonkamer. Deze open haard is sfeervol doordat je door het glas de vlammen ziet en hij in het midden van de woonkamer staat.
  • Smalle langwerpige open haard vlak bij de grond. Deze open haard doet meer denken aan een verwarming met vlammetjes. Smal en vlak bij de grond is het een uniek ontwerp.
  • De ingebouwde open haard. Deze open haard is meer het voorbeeld van de klassieke open haard. Alleen de wijze waarop de open haard is ingebouwd en het materiaal dat is gebruikt, zorgt er voor dat elke open haard qua stijl anders oog