Tafels

Is het u ook opgevallen dat het ene huis meer rust en harmonie uitstraalt dan het andere huis. Dit komt door de manier waarop een gebruik is gemaakt van kleur en materiaal. Wil je jouw huis smaakvol inrichten dan is het verstandig om niet meer dan drie verschillende kleuren hout in je woonkamer te gebruiken. En dan gaat het om het hout van de kasten, de vloer en de tafels. Om harmonie in je huis te brengen doe je er goed aan om de tafels te kopen die van hetzelfde hout/materiaal zijn gemaakt.

Design tafels

http://www.grote-tafel.eu/ontwerpen

 

Een tafel is natuurlijk in eerste plaats functioneel, maar het is te overwegen waard om eens te kijken naar een design tafel. Wanneer je op Google gaat zoeken op het woord design tafel, kom je leuke en interessante websites tegen, zoals de website tafeldesign! Op deze website, maar ook op andere site komt je design tafels in alle vormen en maten tegen. Wat dacht je van een bijzettafel in de vorm van een klavertje drie, een fototafel of een verrijdbare picknicktafel…Niets is te gek!

Vorm en kleur

Veel ontwerpers hebben hun eigen stijl en dat lees je af aan het designmeubel. De ene design tafel is geïnspireerd op de klassieke stijl, terwijl de andere duidelijk het stempel draagt van de barokke kunst. Maar ook de vorm van een tafel varieert, zo kun je kiezen voor rond, vierkant of langwerpig.

Prijs en kwaliteit De ene tafel is de andere niet en design tafels zijn er in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Kijk en vergelijk! De prijs hangt ook af van de exclusiviteit van de tafel, bekende ontwerpers zullen meer vragen dan minder bekende designers.

Tips van een binnenhuis architect

Hier een paar tips voordat je tot de koop overgaat.

  • Oriënteer! Bekijk folders, winkels en het internet om een goed beeld te krijgen van het soort tafel dat je wilt kopen.
  • Visualiseer! Weet je een beetje wat er te koop is, ga dan eens in je woonkamer staat en visualiseer de tafel, staat vierkant wel en is het niet gezelliger rond een ronde tafel?
  • Voorbeeld! Voordat je tot koop overgaat, doe je er goed aan om gewoon het formaat van de tafel op krantenpapier te tekenen en dat simpelweg op de plaats van de tafel te leggen. Dan pas ontdek je namelijk of een tafel toch niet te groot is en of je de vorm echt wel leuk vindt!

Multifunctioneel

Een ontwerper vindt het altijd leuk om te experimenteren en dit heeft als gevolg dat er stijlvolle design bijzettafeltjes op de markt zijn die multifunctioneel zijn. Zo kun je een Bubu bijzettafel gebruiken als kruk, opbergbox, vaas of ijsbox. Heel handig natuurlijk en verrassend leuk! Andere bijzettafeltjes zijn zo wel binnen als buiten te gebruiken en wat dacht u van een bijzettafel met het design van een schaakbord of een ander spel? Ook zijn er verstelbare bijzettafeltjes op de markt. Zo kunt u zelf de hoogte bepalen! Reuze handig!

Interieur

Wanneer u op zoek gaat naar een design bijzettafel is het aan te raden om eens in uw huis te kijken en te noteren uit welk materiaal uw ander meubels zijn gemaakt. Om de eenheid in uw huis te bewaren wordt er aangeraden niet meer dan drie verschillende kleuren hout in de woonkamer te hebben. Hierbij kunt u denken aan het hout van de vloer, de kasten en de tafels. De uitstraling van uw woonkamer wordt rommelig naarmate u meer verschillende soorten materiaal combineert. Dit geldt ook voor de stoffen in uw huis, zoals vloerkleden, gordijnen en de stof van de bank.

Grenen tafels worden niet alleen van nieuw hout vervaardigd, ook hergebruik is mogelijk. Het doorleefde hout geeft de tafel een extra klassiek karakter. Naast grenen worden  ook andere houtsoorten gebruikt, zoals verschillende soorten eikenhout, beukenhout, kersen en esdoorn.
Vanzelfsprekend geldt ook voor de tafels dat alle modellen, van klassiek tot modern, op alle gewenste manieren kunnen worden afgewerkt