Geïsoleerde voordeuren van aluminium, dit zijn de voordelen

De meeste woningen in Nederland zijn nog altijd uitgerust met een houten voordeur. Maar steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een geïsoleerde voordeur van aluminium. Ben jij je ook aan te oriënteren op een nieuwe voordeur en wil je weten waarom je voor een geïsoleerde voordeur van aluminium zou moeten kiezen? Lees dan snel verder.

Voordeel 1: Goede isolatiewaarde

Aluminium voordeuren zijn bijzonder goed geïsoleerd. Bovendien krimpt aluminium nauwelijks en zet het materiaal niet uit. Hierdoor heb je veel minder snel last van tochtkieren. De goede isolatiewaarde zorg dus niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een lagere energierekening. En dat is gezien het huidige prijspeil van gas en elektriciteit geen overbodige luxe.

Voordeel 2: Onderhoudsvrij

Voordeuren van aluminium zijn onderhoudsvrij. Natuurlijk moet je zo nu en dan nog even met een sopje het deurblad schoonmaken, maar daar blijft het dan ook bij.

Qua onderhoudskosten zijn aluminium voordeuren dus veel goedkoper dan houten voordeuren. Een voordeur van hout moet immers om de paar jaar geschilderd worden. Zeker als je het werk uitbesteed aan een schilder lopen de kosten door de jaren heen flink op. Wat dat betreft is een aluminium voordeur op de lange termijn goedkoper dan een voordeur van hout.

Voordeel 3: Veel designkeuzes

Een voordeur van aluminium kan qua design aangepast worden zodat de deur bij vrijwel ieder type woning past. Denk bijvoorbeeld aan verschillende vormen ramen die in de deur verwerkt kunnen worden en bijpassende brievenbussen. Het is zelfs mogelijk om de aluminium voordeur en de garagedeur op elkaar af te stemmen als je dat zou willen.

Voordeel 4: Veiligheid

Aluminium voordeuren worden doorgaans met inbraakwerende sloten geleverd. Met name bij de betere merken is er goed nagedacht over de veiligheid. Wanneer je een houten deur uitzoekt dien je er meestal nog zelf sloten bij te kopen.

Is een aluminium voordeur altijd de beste keuze?

Nee, als we eerlijk zijn is een aluminium voordeur niet de beste keuze als je een woning met een landelijke uitstraling hebt. Dus denk bijvoorbeeld aan een huis met een rieten dak of aan een boerderij. In dat geval adviseren we je om voor een houten voordeur te kiezen. Maar dat is dan ook het enige geval waarin we hout boven aluminium verkiezen.

Advies nodig? Ga naar een specialist in aluminium voordeuren

Wil je meer weten over aluminium deuren of heb je behoefte aan advies op maat? Ga dan naar een specialist een aluminium voordeuren. In de showroom kun je de verschillende deuren uitproberen en bekijken welk model je het mooiste vindt.

Tip: bezoek ook zeker De Garagedeur Specialist in Moordrecht. Bij dit bedrijf heb je namelijk de mogelijkheid om je voordeur en garagedeur op elkaar af te stemmen. Dat levert het mooiste plaatje op!