Een trapkast zorgt voor een bijzondere look in je woning

trapmatten

Iedereen wil graag een woning waarin de persoonlijkheid in naar voren komt. Met leuk design uitdrukking geven van je persoonlijke smaak is iets wat veel mensen graag willen. In deze blog geven we je tips waarmee je dit kunt doen. Ook als je woning wat kleiner is dan gemiddeld. De trapkast is ideaal hiervoor. Met mooie trapmatten wordt zo’n trapkast nog sfeervoller.

Identiteit

Een woning is meer dan een verzameling muren, spullen en accessoires. In een huis komt een stukje persoonlijkheid van de bewoners naar voren. Is de woning superstrak ingericht, dan kunnen de bewoners wel eens geordende lieden zijn. Andersom is een gezellige rommel misschien wel een teken van creativiteit. Je huis is soort verzameling van alle dingen die samenhangen met jouw denkwereld. Een stapje verder zou je kunnen betogen dat een interieur verband houdt met de identiteit van de bewoners. Met design, accessoires en kleuren wordt een binnenruimte gemaakt waarin de bewoners zich goed voelen, het gevoel is de essentie. Zo ontstaat je thuis.

Trapkast en ruimte

Het leven in de grote stad is bruisend, hectisch en biedt volop mogelijkheden om je te ontplooien. Niet verwonderlijk dus dat veel mensen naar de metropolen van deze wereld verhuizen. Er zijn soms wel wat nadelen verbonden aan het leven in de stad, namelijk dat de woonruimte soms wat gering kan zijn. Dit maakt dat je in een interieur met slimme oplossingen moet komen om ruimte te besparen. Een daarvan is de trapkast. Met een trapkast sla je twee vliegen in een klap: een strakke kast om je tv in te zetten en een stijlvolle trap waarmee je richting de bovenverdieping kunt. Er zijn veel soorten trapkasten in verschillende stijlen. De meest populaire stijlen zijn: de minimalistische, industriële en de Scandinavische.

Slimme meubels

Er zijn een flink aantal meubels die speciaal ontwikkeld zijn voor kleine woningen. We komen vaak opklapbedden tegen, maar ook stoelen, bars, banken en slaapbanken. Een slaapbank is ook erg slim om in een kleine woning neer te zetten. Zo’n slimme bank heeft een aantal voordelen waarmee je extra woonruimte in je huis kunt realiseren. Zo kun je spullen onder de bank opslaan. Daarnaast kun je de bank uitklappen tot bed (voor jezelf of voor je gasten). Ben je klaar met het bed dan maak je er weer een bank van. Zet ook meubels langs de wanden, zo ontstaat er extra loopruimte in je woning.