Laat je door de meubelvakman bijpraten over de voordelen van vloertegels

 

Elke meubelvakman zal je wat betreft de vloer tegenwoordig vloertegels aanraden. Vloertegels zijn in opmars, onder meer vanwege hun unieke karakter. De meubelvakman kan je bijpraten over die voordelen en over de meest populaire soorten vloertegels. Op dit moment zijn met name de natuurstenen vloertegels en keramische vloertegels erg populair. Je kunt je door de meubelvakman echter ook bij laten praten over vloertegels van graniet, marmer, leisteen en kalksteen. 

 

Aan keramische vloertegels worden behoorlijk wat mineralen toegevoegd

Van de vloertegels scoren de keramische en de uitvoering van natuursteen het dus erg goed Keramische vloertegels bestaan uit klei, zand en andere natuurlijke grondstoffen die gebakken worden bij een temperatuur tegen de 1250 graden Celsius. Aan de keramische vloertegels wordt vrijwel altijd een flinke dosis mineralen toegevoegd, iets dat de stevigheid van de vloertegels ten goede komt. Om de keramische vloertegels waterdicht te maken, wordt een glazuurlaag om de tegel aangebracht. 

 

De natuursteen vloertegels zijn veruit het meest populair

Veruit de meest populaire vloertegel is echter die van natuursteen. De natuurstenen vloertegels komen rechtstreeks uit de natuur en worden op maat voor je gemaakt. Je hebt altijd een unieke tegelen een unieke vloer in je woning, een vloer waarvan je geen tweede vindt. Alleen dat al maakt deze vloertegels zo bijzonder en zo populair. In de regel laat jij deze vloertegels schuren of verzoeten; dit is een meer blinkende afwerking, al is het resultaat wat minder dan wanneer je kiest voor een andere afwerking, polijsten. Verder kun je de vloertegels laten zagen, vlammen, hameren en zandstralen. Polijsten is dus eveneens een optie. 

 

Gebruik geen chemische producten en zuren voor het reinigen van de vloertegels

Als jij deze vloertegels lang in goede conditie wilt houden, gebruik je alleen de juiste reinigingsmiddelen. Werk niet met chemische producten en zuren. Wel kun je groene zeep gebruiken om de vloertegels schoon te houden. Nadeel van vloertegels is dat ze niet meteen de goedkoopste soort vloertegels zijn. 

 

Een ander klein nadeel van de vloertegels van natuursteen is dat er soms sprake is van kleine onvolkomenheden. Dat kan echter ook weer de charme zijn en het maakt deze vloertegels nog unieker dan ze al zijn.