Meubels maken in je garage

De garage wordt door iedereen weer anders gebruikt. De een parkeert er de auto in, de ander gebruikt de garage als opslagplaats en weer een ander bouwt de ruimte om tot een kantoor zodat thuiswerken mogelijk wordt. Een andere optie is om de garage te gebruiken voor het maken van meubels. Als je dit gaat doen, dan is dit artikel zeker iets voor jou! We gaan namelijk een aantal aandachtspunten bespreken voor het geval je een garage gaat gebruiken om meubelen in te maken.

De garagedeur

Het is waarschijnlijk niet het eerste waaraan je dacht, maar de garagedeur speelt een hele belangrijke rol als je op een goede manier meubelen in je garage wilt maken. Zeker goedkopere deuren (zoals bijvoorbeeld kanteldeuren) zijn vaak niet geïsoleerd, daardoor is het zeker in de koudere maanden onaangenaam om in de garage aan je nieuwe meubelen te werken.

Kies daarom voor een geïsoleerde garagedeur die aan alle kanten van de deur goed afsluit. Op die manier voorkom je kou en tocht in je garage. Zie deze webpagina voor een overzicht van goede deuren voor de garage: https://www.garagedeurspecialist.nl/. Overigens zul je niet alleen moeten zorgen voor een geïsoleerde garagedeur. Ook aan te raden om de buitenmuren te isoleren. Wanneer je hout langere tijd in een ongeïsoleerde ruimte laat staan, kan het hout door tocht en het vocht van mindere kwaliteit worden.

Zorg voor een goede afzuiginstallatie

Wanneer je meubelen gaat maken komt er veel stof en zaagsel vrij. Het is belangrijk dat je dit niet inademt. Zorg dus voor een goede afzuiginstallatie in je garage en haal na iedere klusbeurt de bezem en stofzuiger over de vloer. Sowieso is het ook aan te raden om een mondkapje op te doen als je aan het werk bent. Op die manier weet je zeker dat je geen stof naar binnen krijgt.

Zorg voor goede sloten

Wanneer je garage toegankelijk is via zijdeuren en de garagedeur, is het belangrijk om deze toegangswegen goed te vergrendelen op het moment dat je niet in de garage aanwezig bent. Hoe triest het ook is, er zullen altijd mensen zijn die jouw handgemaakte meubelen maar al te graag willen hebben, dus ligt er diefstal op de loer. Een andere manier om de kans op een inbraak in de garage te verkleinen is door de ramen in de garagedeur te blinderen. Op die manier kun je nog wel naar buiten kijken en komt er daglicht in je garage naar binnen, maar is van buitenaf niet goed zichtbaar wat voor spullen er in je garage staan.

Andere tips om de kans op een inbraak te verkleinen (zowel via de garage als via andere toegangswegen van je woning vind je hier: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak/tips-om-woninginbraak-te-voorkomen.