Ontevreden over je meubel?

advocaat

Het is natuurlijk erg vervelend als je ontevreden bent over de meubel die je hebt gekocht. Je hebt er een poosje op moeten wachten en zat waarschijnlijk vol enthousiasme. Als het dan blijkt dat de kast, bank, stoel of tafel die je besteld hebt, anders is dan wat je voor ogen had, kun je daar flink teleurgesteld over zijn. Als het dan blijkt dat de leverancier het meubel niet terug wil nemen, ben je er mooi klaar mee! In deze blog leggen we je uit welke stappen je kunt nemen om je bestelling te retourneren.

Stap 0: maak duidelijke afspraken

Het is erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken aangaande levering en retournering van de bestelling; zeker als het een meubel betreft wat op maat gemaakt wordt. Je kunt dit eigenlijk alleen maar van te voren doen.

Stap 1: controleer of je in je recht staat

Controleer goed de algemene voorwaarden en retourvoorwaarden van de leverancier. Als het blijkt dat je volledig in je recht staat om je bestelling te retourneren op basis van hetgeen er in de algemene voorwaarden en de retourvoorwaarden staat, dan kun je de leverancier hierop wijzen.

Stap 2: zoek toenadering

Als het blijkt dat je niet volledig wel maar ook niet volledig niet in je recht staat op basis van de voorwaarden die door de leverancier gesteld zijn, kun je ook proberen om toenadering te zoeken. Leg je situatie uit en vraag om begrip van de leverancier. Misschien kunnen jullie onderling wel tot een oplossing komen waar beide partijen tevreden mee zijn.

Stap 3: neem een advocaat in de hand

Als je er niet samen uitkomt, kun je ervoor kiezen om een advocaat in de hand te nemen. Een advocaat kan je bijvoorbeeld helpen met het maken van vervolgstappen zoals het opstellen van een ingebrekestelling voor in het geval dat je de bestelling nog niet hebt ontvangen, maar wel al hebt betaald.