Richt je kantoor in op deze manier

Wanneer je een grote ruimte hebt in je kantoorpand is het fijn als je deze kunt onderverdelen in kleinere ruimtes die afgesloten kunnen worden met een deur. Systeemwanden zijn hier de perfecte oplossing voor. Omdat deze tijdelijk zijn kun je gemakkelijk veranderingen toepassen wanneer je de ruimte groter of nog kleiner wilt maken. Ook heb je verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen wanneer je de plaatsing van systeemwanden overweegt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glazen wanden om de ruimte toch groot te laten ogen, het kan namelijk erg bekrompen aanvoelen wanneer je werkzaam bent in kleine kamers of zelfs hokjes.

Soorten materialen in wanden

Niet alleen zijn er glazen systeemwanden maar ook vuurbestendige wanden die bij uitbraak van brand in grote panden kunnen zorgen voor vertraging van de verspreiding van het vuur. Daarnaast zijn er ook systeemwanden waarop geschreven kan worden. Dit kan erg interessant zijn, maar ook snel chaotisch eruit komen te zien. Maar het is handig omdat er brainstormsessies visueel kunnen worden afgebeeld en deze kunnen langer blijven staan. Wanneer je alleen een bord hebt waar op geschreven kan worden heb je beperkte ruimte terwijl wanneer je zulke wanden gebruikt, je zoveel meer oppervlakte hebt. Het is vaak fijn om alles in een overzicht aan de muur te hebben zodat iedereen het kan zien in plaats van op een klein papiertje.

Demping van het geluid

De demping van het geluid is vaak wel handig wanneer je met veel mensen in een groot pand aan het werken bent. Vaak zijn mensen aan het telefoneren en hoor je deze ook overgaan, of toetsenborden waar flink op getypt wordt. Door dit geluid kan concentratie best lastig te vinden zijn, hierdoor zijn systeemwanden een goede oplossing. Deze verdelen de ruimte in kleinere kamers waarbij het geluid binnen die muren blijft. Systeemwanden kunnen ook weer aangepast worden als er voor een tijd een groter team op een project moet zitten. Daarnaast zijn veel wanden esthetisch gezien niet storend en vaak zelfs mooi passend bij het interieur. Je zou zelfs nog groen aan de muren kunnen bevestigen voor meer zuurstof zodat het werken daar interessant blijft als er geen ramen zijn.