Tafel met metalen onderstel

Houten tafels winnen alsmaar meer aan populariteit. Hout brengt gezelligheid en sfeer in huis en is bovendien heel sterk. Als je je houten tafel combineert met een metalen onderstel, dan krijg je een stoer en stijlvol geheel. Maar er zijn heel wat tafels met metalen onderstel en ze passen niet allemaal even goed in jouw interieur. Wij geven jou hier alvast een paar tips om de juiste tafel met metalen onderstel te kiezen.

Heel stoer of minder stoer?

Als je op zoek bent naar een tafel met metalen onderstel, zul je gauw merken dat er heel stoere en minder stoere tafels bestaan. In een industrieel pand past best wel een heel stoere tafel. Kies bijvoorbeeld voor een robuust kruisvormig metalen onderstel. Wanneer het onderstel ook nog eens aan de zijkanten over de tafel heen loopt, dan oogt je tafel écht wel stoer. Wil je liever een wat minder stoer uitzicht, bijvoorbeeld voor je landelijke of vintage woning? Kies dan voor een stevig houten tafelblad en ga voor fijne metalen poten. Voor je minimalistisch of modern interieur is de keuze in tafels met metalen onderstel heel groot. Sowieso is een tafel met metalen onderstel een echte eyecatcher in je moderne woning. Hier kan je zowel een stoere als minder stoere uitvoering plaatsen.

Kies het soort hout en de afwerking

Je hebt een grote keuze aan soorten hout. De meeste gekende houtsoort voor tafels is eik. Maar je kunt ook kiezen voor exotische hardhout soorten zoals Iroko, Padouk, Moabi, Ayous, Bossé, Afzelia of Sipo Mahonie. En dit zijn ze waarschijnlijk nog niet allemaal. Elke houtsoort heeft zijn eigen typische kleur, structuur en uitstraling. Laat je hierin goed adviseren. Qua afwerking kun je kiezen voor naturel hout, hout behandeld met een olie- of beitslaagje of vernis. Of heb je graag een white wash afwerking? Iedere finish geeft aan je tafel een andere look. Ook hierin kan een professionele firma je goed adviseren.

Combineer je tafel

Je tafel met metalen onderstel komt pas goed tot zijn recht als je ze met andere elementen in je interieur combineert. Laat het metalen onderstel aansluiten bij bijvoorbeeld metalen steunbalken of metalen ramen. Het hout zal mooi uitkomen als je er houten kasten of houten accessoires mee combineert. Of laat je tafel een contrast zijn met een gietvloer met betonlook, kale bakstenen muren of een volledig witte omgeving.

Een tafel voor het leven

Een tafel met metalen onderstel is oersterk. Ze zijn gemaakt om een heel leven lang mee te gaan. Moest je al eens een ongelukje hebben en je tafelblad beschadigen, dan kun je het perfect terug wat afschuren en herstellen. Als je door de jaren heen van stijl verandert, dan krijgt je gegarandeerd terug een plaats in je nieuwe interieur. Van een tafel met metalen onderstel heb je je hele leven lang plezier.
Bron: in2klussen.nl