Tuinmeubels plaatsen buiten de achtertuin: wat zijn de regels daarvoor?

Het is van belang dat je een goede relatie met je buren onderhoudt. Je hoeft niet meteen beste vrienden te worden, maar het is niet leuk om ruzie te hebben. Daarom is het verstandig om je buren in ieder geval te vriend te houden, ook als je niet zoveel met ze hebt. Het is wel van belang om de regels omtrent de erfgrens en dat soort zaken goed te kennen zodat je altijd in je recht staat als je bijvoorbeeld iets wilt plaatsen op of over de erfgrens. Zo zorg je er voor dat je over dit onderwerp in ieder geval geen discussie kan krijgen.

Tuinmeubels buiten je eigen tuin plaatsen, mag dat?

Als je een eigen tuin hebt, is het heerlijk om in de zomer van je tuin te genieten. Toch is het ook van belang om rekening te houden met de regels en wetten die gelden omtrent dit onderwerp. Het is bijvoorbeeld zo dat je niets mag bouwen buiten je eigen tuin. Je kunt er daarom ook beter voor kiezen om je tuinmeubels in je eigen tuin te laten staan. Als jouw tuin als het ware doorloopt in de tuin van je buren, is het slim om toestemming aan je buren te vragen als je deze tuinmeubels buiten de erfgrens wilt plaatsen. Het is van belang dat je dit alleen doet wanneer de buren hiermee akkoord gaan aangezien je op deze manier enig conflict kunt vermijden.

Regels voor bouwen op de erfgrens

Er zijn allerlei regels die gelden voor mensen die bijvoorbeeld een schutting willen bouwen op de erfgrens. Het is van belang om de erfgrens regels goed te kennen zodat je kunt voorkomen dat je de schutting later weer kunt afbreken omdat deze op een illegale plek is gebouwd.