Wat te doen bij schade aan je interieur door een lekkage?

Niets is zo vervelend als het hebben van een lekkage in huis. Vaak gaat dit namelijk met schade aan de muren, meubilair, vloeren, etc. Maar wat kun je het beste doen als je last hebt van een lekkage in huis? in dit artikel wordt besproken welke stappen je kunt ondernemen wanneer je last hebt van een lekkage.

Wanneer je merkt dat je last hebt van een lekkage dan is het zaak om er voor te zorgen dat de waterleiding zo snel mogelijk wordt afgesloten. Dit kun je doen door de hoofkraag dicht te draaien. Vervolgens is het zaak om op te passen met elektrische apparaten, water en elektriciteit kunnen samen namelijk zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Kies er daarom bij twijfel ervoor om de stroom er in het geheel af te halen.

Wanneer u dit gedaan heeft dan is het zaak om ervoor te zorgen dat het lek / schade aangepakt wordt. Bij waterschade is het belangrijk dat je op tijd de schade meld bij je verzekeraar, ook komt het wel eens voor dat u de schade van een lekkage pas maanden later ziet. Ondanks dat het lek inmiddels gemaakt was is er toch nog schimmel ontstaan, ook in dit geval is het belangrijk dat u dit meld bij uw verzekeraar want ook deze schade moet hersteld en vergoed worden.

Lek verhelpen

Vaak is het zo dat bij een lekkage een expert moet ingeschakeld worden om de schade te verhelpen. Er zijn diverse oorzaken die voor een lekkage kunnen zorgen. Zo kunnen slecht onderhouden kitnaden in de badkamer zorgen voor waterschade of slecht geïsoleerde ramen, deuren of kozijnen. Een van de lekkages waar je vaak zelf wat aan kunt doen is het hebben van een lekkage in de kelder, deze lekkage is makkelijk te verhelpen door middel van het gebruik van een dompelpomp. Een dompelpomp zorgt er namelijk voor dat het water van het lek gemakkelijk de ruimte kan worden uitgepompt, zodat het lek kan aangepakt worden.