5 goedkope manieren om je tuin zomerklaar te maken

Tuin

Tags:

tuintegels

Met de zomer in aantocht is het nu hét moment om de tuin weer zomerklaar te maken. Liever niet teveel geld uitgeven? Geen zorgen, in dit blog geven we je 5 tips waarmee je je tuin goedkoop zomerklaar kan maken.

De schop erin

Een van de makkelijkste en goedkoopste manieren is om de schop in het zand te zetten, en bijvoorbeeld de grasmat in een vorm te scheppen. Een mooie cirkel, vierkant of een andere vorm die handig is! Dit zorgt er voor dat je gras er in elk geval verzorgd uit ziet. Het kost even wat tijd, maar is geheel gratis en levert een mooi resultaat op.

Plant plantjes

De goedkoopste manier om het gazon te vullen met mooie planten is om planten te kopen die je kunt verdelen. Dit klinkt misschien als tuinieren voor gevorderden, maar dat is het niet. Deze truc werkt het best met de volgende planten: nagelkruid, groot sterrenscherm (Zeeuws knoopje) en geraniums. Haal de plant uit de pot, en trek hem een beetje uit elkaar zodat er een paar wortels van de plant in elk stuk zitten (2 of 3 stukken per pot). Graaf een gaatje en stop het stukje van de plant in de grond. Het volgende jaar zal de plant groeien en spreiden. Hierdoor zal het gazon er mooi uitzien en voor heel weinig geld!

Plant een boom

Een boom, of een paar bomen, geven je tuin een compleet andere uitstraling. Zoek bomen uit die weinig onderhoud nodig hebben en die niet al te groot worden. Bomen gaan lang mee, en veranderen continu, zo heeft u altijd een andere tuin, voor relatief weinig geld.

Grind of tegels

Een goedkopen manier voor je paadjes, is grind of losse steentjes. Echter hoeven tegels ook niet duur te zijn. Vergelijk de opties. Op onlinetuinwarenhuis kan je veel ideeën op doen!

Licht

Mooie lichtjes buiten zorgt er voor dat de tuin er gezellig uit ziet, heerlijk om te zitten in de zomer dus. Het is makkelijk en vlug. De lichtjes kunnen op de beschutting, tussen plantjes en andere tuinmeubels geplaatst worden.