Besparen op je hypotheek

De hypotheeklasten zijn een van de grootste kostenpost voor mensen met een eigen huis. Zou het niet fijn zijn als je hier op kunt besparen. Zodat je maandelijks meer geld overhoudt. Om makkelijker te kunnen leven, om leuke dingen te doen of om te sparen voor bijvoorbeeld nieuwe meubels. Misschien kun je wel besparen op je hypotheek.

Hypotheek oversluiten
Het is je vast niet ontgaan. De hypotheekrente staat momenteel erg laag. Het is zeker de moeite waard om uit te zoeken of je je hypotheek kunt oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente. Een groot voordeel is dat je de rente meteen weer voor een lange tijd kunt vastzetten. Zo kun je lang profiteren van de lage rente. Omdat je je contract met je huidige hypotheekverstrekker tussentijds beëindigd, bestaat er een kans dat je een boete moet betalen. Daarom is het gunstiger als je je hypotheek oversluit aan het einde van de rentevaste periode. Je hoeft dan namelijk meestal geen boete te betalen. Een hypotheekadviseur kan precies uitrekenen hoeveel jij kunt besparen door het oversluiten van je hypotheek.

Rentemiddeling
Behoort oversluiten niet toch de mogelijkheden? Dan is rentemiddeling wellicht nog een optie. Bij rentemiddeling blijf je bij je huidige geldverstrekker. Je stapt dan alleen tussentijds over naar een andere rente en je kiest dan ook weer over een nieuwe rentevaste periode. De nieuwe rente die je gaat betalen is een gemiddelde van je huidige rente en de marktrente voor nieuwe hypotheken. Een eventuele boete wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Niet elke geldvestrekker biedt deze mogelijkheid aan.

Laat je hypotheek eens onder de loep nemen door een hypotheekadviseur. Hij zoekt voor je uit of, en hoeveel je per maand kunt besparen. Hierbij raden wij Hypotheek Visie aan. Zij zijn al jaren actief, zijn echte specialisten en hebben in vrijwel iedere grote stad een vestiging. Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven, bezoek dan eens een hypotheekadviseur Eindhoven. Wie weet kun jij wel besparen.