Keukenrenovatie. Wat kost dat?

Is je keuken toe aan een opknapbeurt, dan is een keukenrenovatie een goede zet. Zo bespaar je veel geld, omdat je de aanschaf van een nieuwe keuken nog even kunt uitstellen. Maar dat niet alleen: de installatie van een nieuwe keuken kost veel tijd, terwijl een keukenrenovatie hooguit 2 werkdagen in beslag neemt. Maar dan nu: wat kost een keukenrenovatie precies en wat zijn de mogelijkheden? De antwoorden op deze twee vragen worden in dit artikel besproken. Een keukenrenovatie aan het overwegen? Lees dan gauw verder.

De voordelen in het kort

Ja, kiezen voor een keukenrenovatie levert nogal wat voordelen op in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe keuken. Zie het als een verlening van de levensduur waarmee je logischerwijs veel geld mee bespaart. Bovendien kun je je keuken een nieuwe look even door voor nieuwe kleuren te kiezen. Een keukenrenovatie duurt hooguit twee werkdagen afhankelijk van jouw wensen. Door voor een keukenrenovatie te kiezen bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een beter milieu doordat de aanschaf van een nieuwe keuken nog even uitgesteld wordt. Meer informatie over keuken renoveren lees je hier.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden van een keukenrenovatie hangen van de opdrachtnemer af. Daarom is het verstandig om een kijkje te nemen bij zijn showroom alvorens je een keuze maakt. Hier krijg je een goede indruk van de mogelijkheden. Bij een simpele keukenrenovatie worden bepaalde onderdelen vervangen die versleten zijn. Ook wordt het hout verzorgd en van een nieuw lak voorzien. Het mooie aan een keukenrenovatie is dat het er na afloop weer als nieuw uitziet.  

Maar, wat kost het nu precies?

De kosten zijn zeer verschillend. De gemiddelde prijs komt uit op € 1.400,-, maar het hangt grotendeels af van wat jouw eisen zijn, wat de toestand van je huidige keuken is, hoeveel arbeidsuren het gaat kosten en de materialen die aangeschaft moeten worden. Om een beter beeld te krijgen van de kosten is het beter om contact op te nemen met een keuken renovatiebedrijf. Zij zijn meestal in staat om je een duidelijke prijsopgave te geven. Wees slim en vraag bij meerdere opdrachtnemers een offerte aan, zodat je deze kunt vergelijken. Geef de voorkeur aan een keukenrenovatiebedrijf in de buurt. Zo weet je namelijk zeker dat je niet teveel geld kwijt bent aan voorrijkosten. Doet een keukenrenovatiebedrijf een voorstel, wees dan niet bang om een realistisch tegenbod te doen. Wie niet waagt wie niet wint zeggen we dan.