Een goed hoofdkussen biedt het lichaam meer ondersteuning

Als het over goed slapen en een goede nachtrust gaat, wordt vaak alleen over het matras gesproken. Als dat maar genoeg ondersteuning biedt, dan zit het wel snor, het hoofdkussen wordt dan echter vergeten. Want een goed kussen is onmisbaar voor iedereen die een perfecte nachtrust wenst en die elke dag nieuw fris en fruitig op wil staan. Met een uitgerust lichaam en helemaal klaar voor de dag die komen gaat.

Een goed hoofdkussen ondersteunt heel het lichaam

Een goed kussen ondersteunt heel het lichaam. Het zorgt dus dat heel het lichaam tot rust komt. Het voor jou perfecte kussen is afhankelijk van de wijze waarop jij de nacht doorbrengt. Zo is het voor rugslapers bijvoorbeeld minder belangrijk dat er ondersteuning voor de nek is, dan wanneer je op je zij of op je buik slaapt. Het is dus goed te weten wat je slaaphouding is. Een goed kussen is bovendien hypoallergeen en ventileert.

Welk materiaal past het best bij jouw slaaphouding?

Een hoofdkussen is er in verschillende materialen. Een donzen kussen houdt de warmte vast en ventileert bijzonder goed. Het isolerend vermogen van een donzen kussen is erg groot. Het kussen voelt bovendien steeds licht en soepel aan. Een donzen kussen ondersteunt wel beduidend minder dan traagschuim, latex en veren. Een donzen kussen is bovendien minder goed te wassen en daardoor is dit kussen ook minder geschikt voor kinderen. Je kunt ook kiezen voor een veren kussen. Ook dit kussen voelt comfortabel en voelt zeer zacht aan. Een veren kussen ventileert van nature al goed. Het ondersteunt beter en iets steviger dan een kussen gevuld met dons. Een veren kussen vormt zich erg gemakkelijk naar het hoofd. Nadeel van een veren kussen is weinig veerkrachtig, dat dan weer wel.

Een hoofdkussen gaat lang mee en is de investering dus echt waard

Veel mensen gebruiken een latex kussen. Dit is vooral een soepel en veerkrachtig hoofdkussen. Van latex is bekend dat het zorgt voor een goede verdeling van de druk. Het kussen is in alle situaties stevig en vormvast en biedt daardoor een prima ondersteuning aan hoofd en nek. En zo is er dus voor iedereen een hoofdkussen dat bij je past. Het is maar net wat jij nodig hebt in je slaap.

De rol van het hoofdkussen wordt nog wel eens onderschat

Goed slapen is vooral een combinatie van een goed matras en een goed hoofdkussen. Een kussen is meer dan decoratie. Heel veel meer zelfs. Met een goed kussen heeft je lichaam perfecte ondersteuning en ontspan je volledig. Dan stap je dus echt elke dag fris en fruitig uit je bed en herstel je dus echt van de inspanningen van die dag. Omdat een goed kussen jarenlang mee gaat, is het de investering meer dan waard. Bezuinig in elk geval dus nooit op het hoofdkussen. Dat doe je immers op het matras ook niet. Alleen met de combinatie van een goed matras en een goed kussen weet je zeker dat jij in de nachtelijke uren ook die rust pakt die zo nodig is.