Tips om het interieur mooi te houden

Na een maandenlange of misschien zelfs jarenlange planning en zoektocht naar het perfecte interieur, wil je natuurlijk jouw droommeubels en interieur mooi houden. In deze blog geven we tips om jouw inrichting glanzend en zo goed-als-nieuw te houden. 

Houd de vloer glanzend

Een mooie vloer kan erg prijzig zijn. Veel mensen zijn daarom in het begin ook ontzettend voorzichtig met het niet beschadigen van de toplaag. Na een tijdje realiseren de meeste zich dat het onmogelijk is om altijd maar rekening met de vloer te houden, het is nou eenmaal waar je elke dag over loopt en op leeft: een steentje onder de schoenen, het schuiven van de stoelen of het morsen van drink- en etenswaren. Het hoort er allemaal bij. Om wat zorgen weg te nemen raden we aan om vloercoating te kopen en de toplaag toe te voegen. Een vloercoating brengt een extra laagje aan op de vloer wat ervoor zorgt dat je vloer bestand is tegen vocht en chemicaliën. Ook is de vloer veel makkelijker om schoon te houden omdat vocht en stof zich niet hecht. Je houdt de vloer op deze manier jarenlang mooi.

Ga verkleuring tegen van meubels

Door zonlicht en ouderdom kunnen meubels op den duur gaan verkleuren. Als je meubels bijvoorbeeld veel gebruikt, is het logisch dat de kwaliteit naar achter gaat. Ook kunnen andere stoffen ervoor zorgen dat jouw meubel verkleurt. Als je een lichtgrijze bank hebt staan, maar je maakt constant gebruik van rood gekleurde vlies dekentjes, is de kans groot dat je bank zal verkleuren. Het beste wat je kunt doen is zorgen dat meubels niet continue direct in zonlicht staan. Als je grote ramen hebt raden we het gebruik van gordijnen of zelfs raamfoliën aan. Je kunt de meubels ook een stukje uit de zon zetten, als dat dan nog mooi is in het interieur. 

Ga vlekken tegen

Tegenwoordig zijn er steeds meer beschermende sprays op de markt die ervoor zorgen dat jouw meubels beter tegen vlekken kunnen. Laten we wel wezen, het is onmogelijk om vlekken te voorkomen in het dagelijks leven. Voor de vloer raden we bovengenoemde vloercoating aan, maar voor de meubels (en zelfs gordijnen) zijn de sprays het beste. Spray een meubel in of impregneer een tafel en je zult zien dat vlekken niet zullen doordringen tot het materiaal.