Er zijn veel waterontharders: welke moet ik nemen?

Je mag deze blog wel zien als een waterontharder vergelijker. Wanneer met 2 typen waterontharders vaak gebruikt worden en waar verschillende milieuconsequenties aanhangen. Wanneer we spreken over een waterontharder dan lijkt het alsof het een neutraal apparaat is waar het milieu helemaal niet mee te maken heeft, de realiteit is echter anders en daar willen we graag even iets meer over vertellen in onze tekst. Lees hem helemaal door en wanneer je nog tijd hebt, check ook even onze andere blogs op deze informatieve site.

Een ionische waterontharder 

We zien het gebruik van een ionische waterontharder in vele gebieden van de wereld toe nemen. Bijvoorbeeld in Amerika is het een van de meest gebruikte waterontharders. Waarom wordt een waterontharder eigenlijk gebruikt? Dit is om kalk en magnesium uit water te halen. Wanneer dit in water behoorlijk aanwezig is, dan spreken we over hard water en dat is weer erg slecht voor apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en koffiezetapparaten. De kalkaanslag gaat in deze apparaten zitten en ze gaan sneller stuk. Daarbij gaan ze ook veel meer energie vragen. Dat is slecht voor het milieu. Wij raden je overigens af om te gaan voor een waterontharder die met een ionenwisselaar en een zoutreservoir werkt, kort gezegde ionische water, omdat deze zorgt voor verzilting van het zoete drinkwater dat we vinden om ons heen. 

Magnetische waterontharder voor een beter milieu 

Wij vinden het erg fijn om te gaan voor een beter milieu en te zorgen dat onze ecologische voetafdruk kleiner en kleiner wordt. Daarvoor is innovatie qua techniek nodig en een stuk bewustzijn. Beschrijving juist deze tekst om het bewustzijn aangaande de waterontharders te vergroten bij de consumenten van deze apparaten. Wij raden je sterk aan om te gaan voor een waterontharder die werkt met magnetische straling omdat deze geen zout in het milieu brengt. Het water wordt door magnetische straling, met behulp van magneten, zo geprepareerd dat kalk niet in apparaten gaat zitten en zich niet echt aan oppervlakken van je woning. Dat scheelt een boel geld voor de vervanging van kapotte apparaten en poetswerk.