Service bij aankoop goed hoofdkussen

Wanneer je een aankoop doet bij een beddenzaak kun je ervan uitgaan dat je een uitstekende service krijgt bij een goed hoofdkussen aanschaf. Tal van verkoopadviseurs zijn in samenwerking met fabrikanten en partners al jaren bezig met ontwikkelingen van hoofdkussens. Je zult merken dat kwaliteit wordt gecombineerd met comfort waardoor jou een passend ondersteunend kussen aangemeten kan worden. Je hebt keus uit heel veel soorten die heel uitgebreid getest zijn. De goede eigenschappen van verschillende exemplaren worden met elkaar gecombineerd waarbij het perfecte kussen voor jou besteld kan worden.

 

Hulp en service in de winkel

In de winkel wordt je door de verkoopadviseurs al van de juiste service voorzien. Je zult diverse kussens mogen uitproberen op de bedden in de winkel. De verkopers zullen je vragen wat voor soort houding je ’s nachts aanneemt. Dit is van groot belang bij het kiezen van een goed hoofdkussen. Voor elk soort slaper is er een passende oplossing voor handen. Als jij een kussen lekker vindt liggen wil overigens niet zeggen dat deze ook het beste is voor je lijf, vandaar dat professioneel advies van toegevoegde waarde is, zodat je voor de langere termijn een juiste aankoop doet die lichamelijke klachten vermindert.

 

De drie soorten slapers

Er zijn drie soorten slapers, voor elk type is een goed hoofdkussen essentieel. Ben je een rugslaper? Dan moet je je hoofd niet hoger of lager dan de rest van je lichaam leggen. Een iets platter kussen waarbij de ruimte tussen je nek en het matras goed wordt opgevuld is aan te raden. Ben je een zijslaper? Dan komt de meeste druk tijdens het slapen op je schouders te staan. Het is dus van belang dat het kussen je nek en hoofd tijdens het slapen ondersteunt. Als zijslaper kun je het best een kussen kopen dat de ruimte tussen je nek en het matras helemaal opvult. Dan heb je ook nog de buikslaper. Dit is de minst gezonde slaaphouding. De ruimte tussen het matras en je hoofd dien je zo klein mogelijk te laten zijn. Daarbij kies je voor een plat, soepel en zacht kussen. Je ziet vaak dat sommige buikslapers zelfs zonder kussen slapen.

 

Proefslapen om een goed hoofdkussen voor jou te vinden

Vaak is er ook de mogelijkheid om te proefslapen (niet bij alle beddenzaken). Zodat jij zeker weten uiteindelijk op een goed hoofdkussen slaapt! Dit bijvoorbeeld als je twijfelt tussen twee kussens. Je kunt deze twee varianten dan in een testversie ontvangen. Je koopt ook een bijpassende kussenmolton; het testkussen blijft dan schoon. De proefkussens kun je ongeveer een week uittesten. Daarbij dien je steeds het kussenmolton om het kussen dat je test te doen. Op het retourformulier schrijf je welke jouw favoriet is. Als je ze beiden terugstuurt ontvang je vervolgens jouw nieuwe kussen! De molton kun je houden. Een goed hoofdkussen vinden kost misschien wat tijd, maar je investeert daarbij in je gezondheid.

Hoofdkussens koop je bij Hoofdkussen.com.

Niet goed garantie

In heel veel beddenzaken is er ook een niet goed garantie. Je kunt een hoofdkussen in veel gevallen omruilen als je echt een goede reden hebt. Deze reden kan zijn dat je niet juist geadviseerd bent, en dat je er nekklachten van krijgt. Het betreft wel een hygiëne product dus het dient een onderbouwde reden te zijn. Dit scheelt per beddenzaak hoe hiermee omgegaan wordt. Want in principe zijn de verkopers natuurlijk kundig genoeg om jou direct een goed hoofdkussen te verkopen, maar er kan wel eens iets mis gaan. En een beddenzaak wil service verlenen, dus je bent in veel winkels welkom om jouw klacht omtrent je aankoop te melden.