Genieten van een gietvloer: heerlijk!

gietvloer

Een gietvloer is een ideale vloer voor een jong gezin. We genieten van het gemak wat deze vloer brengt. In deze blog laten we een paar mensen aan het woord die genieten van de gietvloer. Je kunt lezen wat zij van dit type vloer vinden. Laat je inspireren en kies je gietvloer. Lees snel verder.

Hans en Ingrid

“We hadden als een van de eersten in de straat een gietvloer. Toen we voor over dit type vloer hoorde, waren we direct enthousiast. Wij na de specialist op dit gebied. Deze wist ons te vertellen wat de voordelen van de gietvloer waren. Dat klonkt goed! Hoeveel kosten heeft ons deze vloer wel niet gescheeld, want wat er ook op terechtkomt: vocht, etensresten en vuil, je hebt het er zo weer af.” Wat heeft zo’n gietvloer eigenlijk allemaal te bieden heeft:

  • Snel schoon te maken
  • Op veel ondergronden te gieten
  • Erg flexibel (barst niet bij het gebruik van een vloerverwarming, beton doet dit wel)
  • Past goed in een minimalistisch interieur

Erik en Joost

“Jarenlang waren we superfan van laminaat. Zo betaalbaar en sterk. Je hebt ook zoveel keuze als het gaat om het design van dit type vloer. Maar we waren wel wat sceptisch over de kwetsbaarheid als het ging om de vocht en water. Onze geadopteerde kinderen lieten nog wel eens wat vallen, dus we moesten echt opzoek naar een andere oplossing. Toen ontdekten we de gietvloer, met een betonlook, en daar werden we verliefd op. Nu ligt de vloer er al weer 5 jaar in en we zijn er nog steeds heel blij mee.” Minimalistische stijlen passen erg goed bij de gietvloer. De vloer is door zijn kale looks, essentialistisch zou je ze kunnen noemen, een ideale basis voor de industriële, minimalistische of Scandinavische stijl.

Tip van de redactie

Als redactie zijn we erg fan van de gietvloer en hebben met diverse interieurdesigners gesproken en zij onderschrijven de mening van de mensen hierboven. Telkens horen we over de schitterende eigenschappen van de gietvloer. Een van de meest voorkomende uitspraken over de betonlook gietvloer is, dat het een vloer is die subdominant is en zo ruimte laat aan ander design, wat schitterend tegen de achtergrond van de gietvloer naar voren komt. Het type valt dus niet sterk op, maar het heeft wel een invloed in een design, het is niet dat de vloer te verwaarlozen is, maar ‘doet’ dit op een subtiele manier.

Meer weten?

Het is bijzonder leuk om meer te weten over wonen en lifestyle. Kijk snel verder op onze site en lees meer blogs.