Voordelen van een betonlook vloer

betonvloer

Bij een betonnen vloer denk je misschien aan een kale, koude vloer met een industriële look. Maar door twee vloeren te combineren, krijg je het beste van twee werelden: de warmte van een gietvloer en de uitstraling van beton.

 

Duurzaamheid

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen, waarvan de bovenste de betonlook geeft. Mocht de vloer om één of andere reden beschadigd raken, dan is dit vrij goed te herstellen. Als er echt zware beschadigingen zijn, hoeft niet de hele vloer eruit worden gehaald. Alleen de toplaag vervangen is voldoende. Een gietvloer gaat in het algemeen 10 tot wel 15 jaar mee.

 

Makkelijk onderhoud

Een gietvloer is naadloos en daardoor makkelijk te reinigen. De betonlook bovenlaag is makkelijk schoon te houden met een licht vochtige dweil. Eenmaal per week reinigen is vaak voldoende. Strepen op de vloer zijn vaak makkelijk weg te poetsen.

 

Verscheidenheid

Echt beton kan een matte, grijze uitstraling hebben. Een toplaag met betonlook is daarentegen helemaal zelf samen te stellen. Licht- of donkergrijs, met of zonder tint, mat of glanzend: alles is mogelijk bij een gietvloer met betonlook. Er kunnen ook specifieke effecten in de toplaag worden aangebracht, waardoor het lijkt alsof het beton handmatig is gladgestreken. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

 

Voordelig

Het leggen van de verschillende lagen van een gietvloer is tijdsintensief, waardoor een gietvloer als investering kan worden gezien. Door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur is een gietvloer op middellange termijn relatief goedkoop. Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig worden hersteld en op het moment dat de vloer aan vervanging toe is hoeft alleen de bovenste laag opnieuw gelegd te worden. De vloer wordt dus eigenlijk steeds goedkoper en het voordeel is dat er een andere toplaag op kan worden gelegd. Mocht de betonlook ooit uit te mode raken, dan kun je eenvoudig over op een andere toplaag.