Hardhout balken voor in je tuin

Ben je van plan om je woning helemaal op te knappen? Dan zijn er veel beslissingen die gemaakt moeten worden. Welke meubels vind je mooi en welke sluiten het beste bij elkaar aan? Voor welke uitstraling wil je gaan en welke kleuren worden voor jouw het meest zichtbaar? Je kunt inspiratie opdoen bij diverse woonwinkels of online kijken op allerlei platformen. Het is erg leuk om dit traject in te gaan, aangezien je dan je eigen thuis creëert. Naast dat je woning binnen helemaal mooi gemaakt kan worden, is dit natuurlijk ook mogelijk in je tuin. Je kunt mooie dingen maken van hardhout balken, zoals een schutting, een vlonder voor boven je vijver of een moderne overkapping.

Materiaal gaat erg lang mee
Als je voor hardhout balken gaat, dan weet je zeker dat je goed zit. Het materiaal is erg duurzaam. De meeste hardhout balken worden gemaakt van Azobé hout, wat ontzettend duurzaam is. Deze hardhout balken kunnen tot wel 25 jaar mee gaan. Dit is natuurlijk erg prettig, aangezien je liever niet om de paar jaar een nieuwe overkapping aanschaft. Je kunt de hardhout balken in verschillende groottes krijgen. Ook kunnen de hardhout balken wel of niet bewerkt zijn. Het is maar net wat je zelf mooi vindt voor bijvoorbeeld een blokhut. Als je kinderen hebt, dan is het leuk om een speelplek te creëren waarbij ze ook nog eens lekker buiten zijn. De blokhut is ontzettend stevig door middel van de hardhout balken.

Breng sfeer in je tuin
Naast dat je hardhout balken kunt gebruiken voor constructies zoals een blokhut of een overkapping, zijn hardhout balken ook heel geschikt voor het maken van een bloembak. Als je dus net wat meer sfeer wilt toevoegen aan je tuin, kan dit een leuk idee zijn. Je kunt in zo’n bloembak de mooiste bloemen zetten, wat een mooie kleur geeft aan je tuin. Als je voor een luxe uitstraling wilt gaan, kies je waarschijnlijk voor tegels. Toch kun je de tuin net wat meer sfeer bieden door middel van de hardhout balken en wat kleur van de mooiste planten.