Meubelmakers kunnen niet zonder radiaalzaagmachine

Meubelmakers kunnen simpelweg niet zonder radiaalzaagmachine. Er zijn maar weinig gereedschappen die zo veelzijdig zijn en die een meubelmaker zo goed kunnen helpen bij het maken van unieke en bijzondere meubels.  Een radiaalzaagmachine wordt ook wel een afkortzaag genoemd en een dergelijk instrument behoort tot de primaire behoeften van een gekwalificeerde meubelmaker. 

Een variant op de bekende cirkelzaagmachine

Je kunt de radiaalzaagmachine wel zien als een variant op de cirkelzaagmachine. Met radiaal wordt een wiskundige eenheid voor een hoek bedoeld. Met behulp van de radiaalzaagmachine is heel erg veel mogelijk. Een van de voornaamste dingen die je met dit gereedschap kunt doen is het op maat maken van houten balken en smal plaatmateriaal in de vorm van bijvoorbeeld Trespa zaagbladen. Met radiaalzaagmachines kun je eveneens in verstek zagen en kan op een prima manier worden afgeschuind. De zaagmachine heeft gewoon erg veel te bieden.

Verstek zagen, dubbel verstek zagen en voor het afschuinen van materiaal

Waarom de radiaalzaagmachine een perfect gereedschap is voor de beste meubelmakers? Heel simpel; omdat je heel mooie en strakke snedes in balken en dun plaatwerk kunt maken met behulp van deze zaag, dit in een hoek tussen de 45 en de 90 graden. Je kunt bovendien zeer nauwkeurig zagen. Dit zowel verticaal als horizontaal. Op die manier kun je dus niet alleen in verstek zagen, maar kun je ook materiaal afschuinen. Zelfs dubbel verstek zagen is met de radiaalzaagmachine prima mogelijk. Het is niet voor niets dat de beste meubelmakers standaard beschikken over een radiaalzaagmachine. Zonder deze zaagmachine kunnen ze nooit de mooie meubels maken die ze nu maken namelijk.

Als bijzonder zaagwerk gevraagd wordt

Zeker als jij door de meubelmaker heel bijzondere meubels wilt laten maken, is bijzonder zaagwerk vaak gevraagd. Daarom is de radiaalzaagmachine één van de eerste machines die door de meubelmaker in de gereedschapskist wordt geplaatst. Zonder deze zaagmachine zou het niet mogelijk zijn op meubels op maat en volledig naar wens te laten maken. Dan zou het vooral meer van hetzelfde worden en precies dat wil je natuurlijk niet in jouw huis. Daarin wil je gewoon altijd iets bijzonders.