Houten jaloezieën: sfeervol en een warme uitstraling

Goedkope houten jaloezieën zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling en passen goed bij houten meubelen, zoals houten tafels of kasten. Houten jaloezieën of lamellen worden vaak gebruikt bij een klassieke inrichting. De reflectie van de zon op de houten jaloezieën zorgt voor een warme lichtinval.

De  houten jaloezieën zijn doorgaans verkrijgbaar in de volgende breedtematen:

  • 50 mm
  • 35 mm
  • 25 mm

Hoe breder de jaloezieën zijn, hoe meer ruimte er tussen de lamellen in zit. De bredere lamellen creëren een stoer uiterlijk en past beter bij robuuste meubelen zoals eikenhouten tafels.

Jaloezieën uit duurzaam FSC hout

Houten jaloezieën worden doorgaans gemaakt van Lindenhout. Dit wordt uitsluitend gekapt bij duurzame houtplantages die beschikken over het FSC keurmerk. Het keurmerk staat voor het behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Houten jaloezieën die beschikken over dit FSC keurmerk worden dus gemaakt uit duurzaam hout.

goedkope houten jaloezieën

 

 

Jaloezieën gemaakt van bamboe

Een opkomende trend is de bamboe jaloezieën. Deze zijn milieuvriendelijk en goedkoper dan houten jaloezieën. Bamboe is namelijk volledig afbreekbaar en groeit daarnaast ook sneller dan normaal hout. Ook nadat bamboe gekapt is groeit de plant gewoon door, waardoor de bamboe vaker geoogst kan worden en dus goedkoper is dan regulier hout. Doordat de plant zeer snel groeit staat er na het kappen in een korte tijd weer een grote nieuwe plant. Met deze jaloezieën kiest u dus milieubewust, maar wel voor een lage prijs.

Houten jaloezieën in verschillende kleuren

Uiteraard is het mogelijk om de jaloezieën in verschillende kleuren te kopen. Van tevoren is het lastig om te bepalen welke kleur het beste past bij uw woning. Bepaal daarom voor de aankoop met een kleurstaal welke kleur houten jaloezie het beste past bij de inrichting van de kamer waar de houten jaloezieën komen.

Lees verder op: www.budgetraamdecoratie.nl