Koopadvies bij het vinden van een matras

Het vinden van een juiste matras een van de belangrijkste kopen die je doet. Een matras moet niet alleen mooi zijn en bij je kamer passen, maar veel belangrijker is dat je er een kiest waar je goed op kunt slapen. Een goede nachtrust is dan ook veel waard. Wij geven een aantal tips die je kunt gebruiken bij het vinden van een geschikte matras voor jouw slaapkamer.

Aandachtspunten voor de juiste matras

Bij een matras komt vaak meer kijken dan waar de meeste mensen aan denken. Bij maken hieronder een lijst en punten om op te letten.

  • Waar vind ik de matras? Er zijn veel beddenwinkels en online webshops waar je allerlei matrassen kunt vinden. Oriënteer je online, maar probeer een matras altijd eerst uit in de winkel voordat je tot aanschaf overgaat.
  • Iedere matras ligt voor iedereen anders. Er is dus geen vaste formule voor het produceren van de juiste matras. Ga daarom bij een professioneel adviseur langs om te ontdekken welke matras voor jou het beste ligt. Zo heeft de ene persoon het juist meer nodig dan de ander om te kiezen voor drukverlagende matras.
  • Kijk niet te veel naar de prijs van een matras. Daarom bedoelen we dat een duurdere matras lang niet altijd een betere keuze is. Hier zijn al veel onderzoeken naar geweest die hebben laten zien dat een duurdere matras vaak genoeg van een lagere kwaliteit is. De consumentenbond heeft hier al meer onderzoeknaar gedaan.
  • Verdiep je goed in alle beschikbare materialen. Zo zijn er pocketveermatrassen, gel, schuim, bonellvering, vezel, latex en nog meer. Op deze manier wordt overleggen met de verkoper in de winkel makkelijker en ontdek je welke het beste voor jou is.
  • Probeer de verkoper in de winkel ook goed in te schatten. Een verkoper moet namelijk een onafhankelijk advies geven, zodat het advies ook daadwerkelijk een positieve invloed op jouw slaap heeft. Het je het idee dat dit niet het geval is? Dan kan het beter zijn om niet te veel naar zijn of haar advies te luisteren.