Jacuzzi warmt niet op, wat nu?

Als je in je jacuzzi stapt, wil je natuurlijk lekker warm water voelen. Zeker in de winter is het heerlijk om in warm water te stappen als je door de kou naar je jacuzzi loopt. En dan is er niets vervelender dan het voelen van koud water in je jacuzzi. Is jouw jacuzzi kapot en warmt je water niet meer op? Dan zijn er een aantal mogelijke oorzaken. Sommige problemen kun je makkelijk zelf oplossen, terwijl je voor andere problemen een professional in moet schakelen. In deze blog zetten we een aantal oorzaken van een koude jacuzzi voor je op een rijtje en vertellen we je hoe je deze problemen oplost.

De afdekking van je jacuzzi

Koud water in je jacuzzi kan voorkomen doordat je jacuzzi niet goed is afgedekt. Verwarmen in de open lucht is verspilde energie, zeker in de winter. Dek de jacuzzi dus altijd goed af als je deze niet gebruikt. In deze tijd kan de jacuzzi opwarmen en warmte vasthouden.

De stroom controleren

Ook is het verstandig om even de stroom te controleren. Is de stroom eraf? Dan kun je proberen om de elektriciteit weer terug in te schakelen. Als de groep er weer snel uit springt, is er meestal iets met de heater of de pomp aan de hand.

Het display checken

Bij een jacuzzi die niet meer opwarmt, kun je ook altijd even het display controleren. Geeft de jacuzzi een bepaalde melding aan? De letters FLO, FLOW of FLC kunnen bijvoorbeeld duiden op een storing. In dit geval kun je het beste een specialist inschakelen. En staat er ECO, ECON? Dan staat de jacuzzi in een stand waardoor de spa alleen op bepaalde tijden verwarmt. Dit probleem is makkelijk op te lossen door een andere stand te kiezen. Geeft het display de letters SLP OF SLEEP aan? Dan staat de jacuzzi in de slaapstand, waardoor de jacuzzi ook niet opwarmt. Deze stand wordt vaak gebruikt als mensen op vakantie gaan, maar als je zelf in de jacuzzi wil is dit natuurlijk niet handig.

Het verwarmen van je jacuzzi kost tijd

Verder moet je er rekening mee houden dat het gewoonweg tijd kost om je jacuzzi lekker op te warmen. Gewoon kraanwater is natuurlijk koud, en het duurt een aantal dagen voordat dit water lekker op temperatuur is. Vooral in de winter kan het best lang duren voordat het water warm wordt. Wil je het proces wat versnellen? Gebruik dan verwarmd kraanwater in plaats van koud water. Zo gaat het proces sneller, en zo ben je bovendien iets goedkoper uit.