Ga je verhuizen? Hier wat tips tegen verhuisstress

verhuisbedrijf

Je woont bij je ouders en gaat het huis uit. Je verhuist omdat je aan de andere kant van het land een baan hebt gevonden. Of je gaat samenwonen en hebt samen een leuk appartement gevonden. Iedereen verhuist wel een paar keer in zijn leven. Het is ook niet moeilijk: je hoeft alleen je spullen van de ene plek naar de andere plek te brengen. Maar er komt veel meer bij kijken, vooral als je niet een verhuisbedrijf inschakelt. Het is daarom goed om de onderstaande tips te lezen, voordat je begint aan een verhuizing.

Maak lijstjes

Tijdens een verhuizing moet er veel gebeuren. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat je dingen vergeet. Maak daarom lijstjes van dingen die je nog moet doen en niet mag vergeten, zoals van abonnementen die je moet overzetten of opzeggen. Zet de lijstjes in je smartphone, of lekker ouderwets op papier, en zorg dat je ze altijd bij je hebt.

Niet te veel over nadenken ‘s nachts

’s Nachts is het belangrijk om je rust te pakken. Je lichaam heeft het nodig en je wordt uitgeruster wakker. Zeg nou zelf: de hele nacht wakker liggen omdat je nog zoveel moet doen, helpt dat nou echt? Natuurlijk niet. Stop daarom een paar uur voordat je gaat slapen al met het nadenken over de verhuizing en pak je rust.

Sticker de dozen en meubels

Welke meubels houd je, en welke mogen weg? Sticker alles! Zo voorkom je dat je er keer op keer over na moet denken wat er met een bepaalde meubel of doos moet gebeuren. Je ziet de sticker en je weet meteen wat ermee moet gebeuren.

Blijf rustig ademhalen

Het klinkt als een groot cliché, maar het is zeker handig om af en toe even te gaan zitten en bewust diep in en uit te ademen, terwijl je nergens aan denkt.