De mogelijkheden van een zit sta bureau

Een baan waarbij je veel achter een bureau werkt is niet bevorderend voor de gezondheid. Er wordt tegenwoordig zelfs gezegd dat langdurig zitten het nieuwe roken is. Gelukkig kun je met een zit sta bureau in beweging blijven en ervoor zorgen dat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van een zit sta bureau en je kunt deze bureaus vaak gemakkelijk en snel in hoogte verstellen.

Wat kun je met een zit sta bureau?

Met een zit sta bureau kun je het werk dat je normaal alleen zittend aan een bureau doet ook afwisselen met staand werken. Dat kan zonder dat je van werkplek hoeft te wisselen. Een zit sta bureau is vaak handmatig of elektrisch in hoogte te verstellen zodat je de hoogte kunt krijgen waarmee je prettig staand kunt werken. Als je vaker staand werkt dan blijf je ook beter in beweging en voorkom je lichamelijke klachten. Hierdoor wordt ook de kans dat je ziek thuis komt te zitten kleiner.

Wat merk je van werken aan een zit sta bureau?

Zittend werken is ongezond en kan zorgen voor verschillende lichamelijk klachten. Helemaal als je voor langere tijd aan een bureau werkt en altijd in dezelfde houding werkt dan is dit niet heel gezond. Je kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld rugklachten, schouderklachten of nekklachten. Met een stoel en een bureau die niet goed zijn afgesteld ligt ook de kans op een muisarm op de loer. Door gebruik te maken van een zit sta bureau blijf je in beweging en houdt je het lichaam soepel. Zo voorkom je dat je last gaat krijgen van al deze klachten.

Waar kun je een zit sta bureau het best gebruiken?

Je kunt een zit sta bureau gebruiken op elke plek die je zelf fijn vindt. Je bent zelf de persoon die achter het bureau moet werken en je moet ook prettig kunnen werken zonder dat je last krijgt van allerlei klachten. Je kunt een zit sta bureau thuis aanschaffen maar voor de werkplek op kantoor is het helemaal geschikt. Ook als je een baan hebt waarbij je vaak klanten ontvangt, kun je een zit sta bureau goed gebruiken. Op het moment dat je klanten op bezoek krijgt dan stel je het bureau hoger in en kunnen jullie gemakkelijker een gesprek voeren.

Gezond aan het werk

Gezond blijven is belangrijk voor iedereen. Helemaal voor werkgevers is het belangrijk dat werknemers gezond zijn en ook gezond blijven. Daarom is het aan te raden om als werkgever te kijken naar de mogelijkheden om zit sta bureaus aan te schaffen. Als dit de gezondheid bevordert dan heb je hier als werkgever en als werknemer zeker baat bij. Voor werkgevers is het dan ook goed om te weten dat uit onderzoek is gebleken dat werknemers die gebruik maken van een zit sta bureau 20% productiever zijn dan wanneer ze achter een normaal bureau werken. Het is voor beide partijen dus interessant om gebruik te maken van een zit sta bureau.