Welk vouwgordijn past bij mij?

Op zoek naar een manier om je ramen op een effectieve maar wel subtiele manier af te dekken? Dan zijn vouwgordijnen misschien wel iets voor jou. Vouwgordijnen bestaan al een lange tijd en zijn dan ook bij vele huishoudens een favoriet item. Een goed gordijn kan je interieur een boost geven en dat is soms net wat je nodig hebt. Een vouwgordijn heeft verschillende functies, het staat goed in uw woning en regelt de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Wil je dat het gordijn verduisterd? Dan kan je daar natuurlijk voor kiezen, maar ook lichtdoorlatende en transparante kleuren zijn mogelijk.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vouwgordijn?

Bij het kopen van een vouwgordijn zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er meerder soorten stof, verschillende uitvoeringen en natuurlijk honderden plaatsen waar je de gordijnen op kunt hangen. Het is dus belangrijk om vooral te kijken naar de kleur en of deze wel qua tint bij de muren en natuurlijk inrichting past. Door het grote assortiment van kleuren kan het soms overweldigend worden en zie je door de bomen het bos niet meer. Zo zijn er in de witte kleuren, al heel veel verschillende ondertonen die weer anders uit kunnen pakken in ieder interieur. Het is daarom erg belangrijk om je goed te laten informeren, door middel van bijvoorbeeld een artikel als deze. Als je in je keuken een vouwgordijn wilt ophangen is het verstandig om een stof uit te kiezen die makkelijk schoon gemaakt kan worden of zelfs in de wasmachine gestopt kan worden. Ben je van plan hem op te hangen in je studeerkamer, dan is dat niet iets waar je rekening mee hoeft te houden.vouwgordijnen op maat

Welke type stof past bij jouw situatie?

Het is erg belangrijk om te kijken welke stof past, zowel bij uw smaak als de locatie waar het gordijn wordt opgehangen. Er bestaan verschillende soorten stoffen waaronder basic en luxe stoffen. Natuurlijk zal dit ook verschil maken in de prijs en is het daarom goed om ruim onderzoek te doen naar de verschillende types en de eigenschappen van deze stoffen. Op zoek naar voldoende privacy? Dan vouw je het gordijn uit. Als je het gordijn weer opvouwt heb je optimaal lichtinval en kan je naar buiten kijken. Een natuurlijke, hedendaagse linnen-look, simpel wit of fel rood. Het is allemaal mogelijk. De meeste vouwgordijnen bestaan uit een combinatie van polyester en katoen of alleen polyester.

Basic stoffen

Zoals de naam al zegt, basic. Deze type stof is erg breed inzetbaar en kan in vrijwel alle interieurs toegepast worden, een mooi gordijn maakt bij veel huishoudens het plaatje compleet. Ondanks het hedendaagse uiterlijk, beschikken deze vouwgordijnen de eigenschappen van een ‘’regulier gordijn’’.
Een basic stof keuze doet niks weg van de kwaliteit van het vouwgordijn en functioneert zoals bedoelt is.

witte vouwgordijnen

Luxe stoffen

Op zoek naar dat beetje extra? Dan ben je bij de luxe stoffen zeker op de juiste plek. Ook deze type vouwgordijn is gemaakt van de beste kwaliteit en heeft afgezien van de iets hogere prijs, uitstekende eigenschappen. Eigenschappen die er voor zorgen dat het doek extra lang mee gaat. Door de variatie in kleuren, zit er voor iedereen wat tussen en kan je de vouwgordijnen stylen en plaatsen zoals je zelf in gedachten had.

vouwgordijnen wit

Verduisterend, lichtdoorlatend en transparant

Zoals in het vorige kopje al besproken, zijn er verschillende soorten stof. Afgezien van de keuze tussen luxe of basic, kun je ook nog voor verduisterend, lichtdoorlatend of transparante gordijnkleuren kiezen.

Verduisterend

De één houdt van voldoende licht terwijl de ander liever privacy heeft. Bij een verduisterend vouwgordijn houd je de zon buiten zodra je je gordijn uitvouwt. Hierdoor is een verduisterend vouwgordijn perfect voor in de slaapkamer. Verduisterende stof weert al het licht en zorgt er voor dat er van buitenaf niet naar binnen gekeken kan worden.

Lichtdoorlatend

Privacy én genoeg lichtinval? Het kan! Bij een lichtdoorlatende stof heb je voldoende privacy, alleen als je dicht bij het vouwgordijn staat zal je een schim zien. En de hoeveelheid licht wat je kamer inschijnt is precies goed.

Transparant

Dit is weer het tegenovergestelde van verduisterend, er valt veel licht binnen zonder dat dit storend is. Je hebt een gordijn hangen, maar dit belemmerd niet je zicht naar buiten. Dit type stof is ideaal voor ramen met bijvoorbeeld uitzicht op een mooie tuin. Afgezien het behoudt van het uitzicht geven transparante vouwgordijnen ook een maximale hoeveelheid daglicht in je huis.

Top 10 meest verkochte kleuren

Smaken verschillen, dat is ook zeker te merken aan de hoeveelheid kleuren vouwgordijnen. Totaal zijn er meer dan 77 Verano kleuren. Om het zo overzichtelijk en makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben wij een top 10 samengesteld. Deze ranglijst bestaat uit een ruime variatie van kleuren, van wit tot zwart, zo is er in deze lijst voor alle smaken wat.

  1. Taupe vouwgordijn
  2. Wit vouwgordijn
  3. Grijs vouwgordijn
  4. Bruin vouwgordijn
  5. Oud roze vouwgordijn
  6. Beige / Taupe vouwgordijn
  7. Zwart vouwgordijn
  8. Crème vouwgordijn
  9. Donker blauw vouwgordijn
  10. Bordeaux Rood vouwgordijn

Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren beschikbaar, al neigen veel mensen naar veilig wit of beige bij het uitzoeken van raamdecoratie. Om je interieur spannend te maken, durf dan voor een kleur te gaan! Het is dan zeker een aanrader om kleurstalen aan te vragen, waardoor je een beter beeld krijgt hoe de kleuren er daadwerkelijk uit komen te zien.