Snel je schutting vervangen

Wanneer een schutting zo’n 30 jaar gestaan heeft is het wel tijd om hem te vervangen, want het ding wordt op een gegeven moment bijzonder gammel en wanneer er een paar herfststormen overheen komen dan vind je hem niet meer. Veel beter is het om op tijd de schutting te vervangen wanneer je merkt dat er structurele problemen zijn met het ding. In deze tekst willen we je graag de nodige tips meegeven hoe jij gemakkelijk je schutting kunt vervangen.

Koop de juiste materialen 

Het is erg belangrijk om de juiste materialen te kopen zodat de schutting op een goede manier vervangen kan worden. Je kunt kijken naar aanbiedingen bij de bouwmarkten en dan schuttingdelen aanschaffen. Wanneer je snel een schutting wilt vervangen is het erg slim om schuttingdelen aan te schaffen. Dit zijn een soort schotten die je achter elkaar kunt zetten en dan heb je een complete schutting. Tussen de schuttingdelen zet je palen die goed diep de grond In gaan zo’n 90 cm. Het is slim om de palen aan de onderkant (dus die 90cm) re verven met menie. Dit is een grondverf die je het rotten van de paal tegen gaat en/of vertraagt. Zo kan je schutting weer decennia mee. Ga je liever voor een schutting die bestaat uit losse tuinplanken? Dan kun je hiervoor ook in de bouwmarkt kijken naar aanbiedingen. Dat kan je zo 20% schelen. 

De gereedschappen die je kunt gebruiken

De gereedschappen die je sowieso nodig hebt om je schutting te vervangen zijn: een schop, een grondboor, boormachines met bitjes om te schroeven. Daarbij kan het handig zijn om een elektrische houtzaag en slijptol te hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat houten delen aan elkaar vast gemaakt zijn maar dat bijvoorbeeld de schroefkop doorgedraaid is, dan is het handig om met een slijptol de spijkers door te slijpen en de houtdelen op deze manier toch van elkaar af te kunnen halen en zonder dingen kapot te hoeven breken.

Wil je snel houten delen supergoed aan elkaar bevestigen, dan is een tacker erg handig. Dit is een niet- of spijkerpistool. Dat scheelt weer timmeren!