Tips om je studio stijlvol in te richten

Het inrichten van een woning blijft een van de leukste dingen wanneer je uit huis gaat. Alleen kan het inrichten nog best moeilijk zijn. Iedereen heeft wel een bepaald beeld in zijn of haar hoofd van meubels die mooi zijn en de indeling van een kamer. In de werkelijkheid kan het zo zijn dat de meubels bijvoorbeeld helemaal niet bij elkaar passen of dat er minder ruimte is dan je had gehad. Zeker als het gaat om een studio, de ruimte wordt dan al gauw volgepropt wegens ruimtegebrek en dat is zonde. In dit artikel geven we tips mee over hoe je je studio stijlvol kan inrichten.  

Kies voor lichte kleur op de muur 

Omdat een studio vaak niet zo groot is, lijkt de ruimte al snel druk en vol. Door te kiezen voor een lichte kleur om de muur, creëer je een rustige look. En rust is tegelijkertijd ook heel erg stijlvol. Een witte muur komt een beetje saai en onpersoonlijk over. Kies daarom eerder voor pastel kleuren dit geeft ook nog eens een vrolijke uitstraling.  

Bloemen en planten 

Bloemen en planten zijn niet alleen stijlvol maar fleuren de kamer ook nog eens op. Kies voor droogbloemen zoals een Pampas pluim in een vaas of een kleine bonsai boom. Droogbloemen bestellen kan je doen op de website van Flowerfeast of in het tuincentra. Kies niet voor planten die veel ruimte in beslag nemen zoals een bananenplant of een hangplant. Dit zorgt anders al snel weer voor een drukke ruimte. Droogbloemen zijn niet alleen heel mooi maar tegenwoordig ook helemaal in. Het zorgt voor een strakke uitstraling.  

Sfeerlicht  

Het licht in een studio kan ook zorgen voor gezellige sfeer. Wat je vaak terugziet in studio’s is kerstverlichting op de muren. Een fel licht is vaak niet zo heel prettig in een studio. Kies daarom eerder voor een bureaulamp die je op een felle stand kan zetten.