Hoe richt je een restaurant efficiënt in?

Het inrichten van een restaurant is nog helemaal niet zo makkelijk als mensen misschien denken. Het idee dat je in je hoofd hebt voor de inrichting kan in werkelijkheid helemaal niet zo efficiënt zijn. Elk restaurant wil zoveel mogelijk mensen bedienen. Dit kan ervoor zorgen dat tafels te dicht op elkaar staan waardoor de bezoekers geen privacy hebben. En iedereen weet hoe vervelend het is als je buren je conversatie kunnen volgen. Natuurlijk is volledige privacy niet mogelijk in een restaurant maar het is wel mogelijk om het efficiënt in te richten. In dit artikel geven we een aantal tips.  

Voldoende ruimte tussen tafels 

Zoals we al eerder zeiden is het belangrijk om voldoende ruimte tussen tafels te hebben, niemand wil bovenop elkaar zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat je genoeg tafels in het restaurant kan zetten en toch nog genoeg ruimte over is? Maak van te voren een plattegrond van het restaurant en teken waar je de tafels wil hebben. Meet de ruimte tussen de tafels en test of er genoeg space is. Test dit door verschillende mensen uit te nodigen; mensen die dun, dik, groot, klein en in een rolstoel zitten. Zo weet je achteraf dat de ruimte voor iedereen voldoende is. Plaats tevens de tafels voor mensen in een rolstoel het dichtst bij de uitgang zodat ze er makkelijk in en uit komen zonder langs te veel andere tafels te gaan. 

Kies smalle stoelen uit 

Comfortabele stoelen in een restaurant is erg fijn. Maar als restaurant eigenaar moet je wel rekening houden dat je niet al te brede stoelen kiest want dat neemt veel ruimte in beslag. Hoe smaller de stoelen, hoe beter want dan kan je meer mensen naast elkaar plaatsen. Ben je op zoek naar stijlvolle smalle stoelen? Bekijk dan de horeca stoelen van Homint.nl online. Wat ook een handige oplossing is, is een bank. Zo kunnen er meer dan twee personen zitten op de bank zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt in het restaurant.