Tips voor een mooie keuken en badkamer zonder kalkaanslag

Wanneer je een mooie woning hebt, is het natuurlijk erg fijn dat deze ook zo blijft en dat het zelfs nog een tikkie beter kan. Wanneer we kijken naar de keuken of de badkamer, dan is het zo dat daar nog wel eens wat problemen kunnen zijn met vocht of kalkaanslag. We gaan ons richten op het laatste, namelijk de kalkaanslag die zich door de dagen heen vormt op de wanden van de douche en in de apparaten van de keuken. Check hoe je dit allemaal kunt voorkomen.
Kalkaanslag voorkomen
Het is zo gemakkelijk om kalkaanslag te voorkomen in de keuken en in de badkamer. En het is ook nog eens een keer heel erg nodig. Waarom is dit zo? Je kunt namelijk veel geld besparen wanneer je gaat voor een apparaat dat zorgt dat kalkaanslag zich niet meer hecht aan de leidingen die aanwezig zijn in de verschillende keukenapparatuur en in je woning. Kalkaanslag zorgt dus duidelijk voor veel problemen. We nemen ze hieronder met je door:

Apparaten gaan een stuk sneller stuk. Daarnaast consumeren ze ook heel veel energie als er kalkaanslag in zit. Dat zorgt weer voor een hoge rekening voor jou. Aan het einde van de maand is jouw portemonnee dan niet blij.

Kalk kan gaan zitten in de leidingen van de verwarming, de cv-ketel en radiatoren. Zo gaat je verwarmingsinstallatie minder presteren en ga je meer gas verbruiken. Op deze manier stijgt ook de energierekening.

Gezien de bovengenoemde punten is het een gigantische rendabele investering om een waterontharder aan te schaffen.

Hoe werkt een waterontharder?
In principe is het heel gemakkelijk om een waterontharder in de meterkast aan te sluiten en deze effectief te laten werken. We gaan voor de fysische waterontharder in dit geval. Dit is een apparaat dat werkt met magnetische straling. Het leuke van dit ding is dat je er helemaal geen onderhoud aan hoeft te plegen. Sluit het gewoon aan op de hoofdwaterleiding en hij doet het geweldig. Zo zal de kalk in het water blijven zitten. Je hoeft niet bang te zijn dat kalkaanslag zich hecht aan de apparaten die heel duur zijn of aan de verschillende oppervlakken in de keuken of douche met als consequentie dat deze er niet uitzien. Meer weten over een waterontharder? Ga dan naar waterontharder.com.