Veelzijdig isolatiemateriaal: alle mogelijkheden van glaswol!

Glaswol is een enorm populair isolatiemateriaal. Logisch, want glaswol is goedkoop, heeft een relatief hoge isolatiewaarde én kun je in bijna alle lagen van je woning toepassen. Bovendien heeft glaswol nog een paar andere fijne voordelen: het is duurzaam, brandveilig en flexibel, waardoor je dit materiaal gemakkelijk op maat kunt snijden. Meer weten? In deze blog lees jij alles over de mogelijkheden van glaswol!

Dakisolatie

Glaswol is heel geschikt om een dak vanaf de binnenzijde te isoleren. Dankzij de flexibele structuur van dit isolatiemateriaal snij je het eenvoudig op maat, waarna je het tussen de houten balken van het dakbeschot klemt. Heb je een schuin dak en is de ruimte bij het dakbeschot erg krap? Check dan eerst of er wel genoeg ruimte is om verschillende lagen glaswol over elkaar te plaatsen. Zo niet, dan kun je beter kiezen voor dunner isolatiemateriaal, zoals PIR.

Muurisolatie

Waar het dak de eerste laag van je woning is, vormen je muren de tweede. Ook voor muurisolatie kun je glaswol gebruiken: dit materiaal is namelijk geschikt voor voorzetwand-, scheidingswand- én spouwmuurisolatie! Glaswol in de muren zorgt er niet alleen voor dat de warmte goed binnenblijft, maar biedt ook nog eens geluidsisolatie.

Vloerisolatie

Heb je een houten (onder)vloer? Dan kun je deze heel goed isoleren met glaswol. Glaswol is namelijk een ademend isolatiemateriaal, waardoor je vochtproblemen voorkomt. Als je een betonvloer hebt, is glaswol minder geschikt. In dat geval kies je voor een isolatiemateriaal met hoge drukvastheid, zoals XPS.

Kruipruimte-isolatie

De kruipruimte vormt de laatste laag van jouw woning. Ook deze ruimte dien je goed te isoleren, want zonder isolatie trekken kou en vocht gemakkelijk naar boven. Wanneer de kruipruimte groot genoeg is om in te werken, kun je glaswol eenvoudig tegen het plafond van de kruipruimte en dus eigenlijk de onderkant van je vloer bevestigen. Zo kun jij met glaswol je kruipruimte en vloer in één handeling isoleren!