Wat is belangrijk bij het verdelgen van een wespennest?

Het is weer voorjaar en je hebt last van een wespennest in of rondom je huis. Dit is erg vervelend, al helemaal als je kinderen hebt of als er iemand allergisch is voor een wespensteek. Het beste is om een professionele wespenbestrijder te bellen. Zelf kun je het ook doen. Lees verder en kom erachter wat belangrijk is bij het verdelgen van een wespennest!

Tips

  1. Doe een allergietest

Wees zeker dat je niet allergisch bent voor een wespensteek. Deze allergietest kun je bij de huisarts laten doen. Blijkt het dat je toch wel allergisch bent? Ga dan ook geen wespennest verwijderen. Ben je niet allergisch? Dan kun je de volgende tips in acht nemen bij het verwijderen van een wespennest.

 

  1. Overweeg om het wespennest toch met rust te laten

Is het wespennest erg ver van je huis? Overweeg dat om het wespennest met rust te laten. Als het wespennest toch geen bedreiging vormt, dan is het handiger om dit te doen. Al helemaal als het een minder agressieve wespensoort is.

 

  1. Draag beschermende kleding

Het is belangrijk om beschermende kleding te dragen als je een wespennest wilt verdelgen. Een wespensteek kan ook pijnlijk zijn als je niet allergisch bent. Draag een lange spijkerbroek met sokken en laarzen. Doe daarop een trui aan met de capuchon over je hoofd en wespen handschoenen. Doe over je hoofd een wespenpet en draag schoenen waar een wespensteek die doorheen kan komen.

Ga nooit op een ladder staan om een wespennest te verwijderen

Als je verder geen ervaring hebt met ladders, ga dan al helemaal niet op een ladder staan om een wespennest te verdelgen. Er is namelijk een grote kans dat je het wespennest verstoort en dat de wespen je vervolgens aanvallen. Zo kunnen er al snel grote ongelukken plaatsvinden waarbij je verwond raakt. Bel daarom ook altijd een lokale professionele wespenbestrijder als het wespennest hoog zit.