Zelf knutselen in de tuin

kunstgras

Dit is jouw kans om op een creatieve manier een verandering in je tuin aan te brengen. Je maakt je tuin niet alleen beter passend bij jouw stijl, maar je brengt het buitenleven ook dichterbij.

Voeg bijvoorbeeld leuke ornamenten, decoraties of kunstgras toe. Ongeacht wat je precies gaat toen, zorg ervoor dat je tuin je persoonlijkheid weerspiegeld en behoud de functionaliteit. We hebben enkele ideeën uitgelicht waarmee je de tuin helemaal eigen kunt maken.

Geef dieren een thuis

Als je van het buitenleven houdt, dan is het leuk om in je tuin ook een plek te maken voor de wilde dieren, zoals vogels, vlinders en egels. Dit kan al heel eenvoudig en kan met eventuele restproducten die je thuis hebt liggen.

Maak gebruik van resthout om een vogelhuisje of voederbakje voor vogels te maken. Timmer een schuil- en voederplaats voor egels. Deze kun je verborgen tussen enkele planten plaatsen. Plaats vervolgens ook voer in het bakje en in de schuilplaats, op deze manier maak je de tuin aantrekkelijk voor vogels en egels.

Vlinders houden van verschillende soorten bloemen, hiervoor zijn bij tuincentra speciale zadenmixen verkrijgbaar. Deze bloemen zorgen voor zowel vlinders als voor kleur in je tuin. Plaats ook een waterbakje zodat de dieren die langskomen ook kunnen drinken. De dieren blijven dan hopelijk zo lang mogelijk terugkomen.

Ga voor patronen

Patronen zijn al lang bewezen een populaire decoratie in tuinen, omdat ze zowel kleur als sfeer brengen. Veel mensen gebruiken patroonmeubels en decoratieve potten in hun tuin, maar dit zijn niet de enige manieren waarop patronen kunnen worden gebruikt.

Breng bijvoorbeeld patronen in diverse kleuren kunstgras aan in je tuin. Hiermee maak je speelse elementen in je tuin en behoud je toch een slijtvaste en onderhoudsvrije ondergrond. Dit gras hoef je namelijk nooit te maaien.

Hetzelfde kun je natuurlijk ook met hagen en planten toepassen. Wees creatief met het bedenken van vormen en patronen. Let wel goed op dat je vergelijkbare soorten planten combineert.