Belang van meubels brandvertragend impregneren

Hoewel de term vlamvertragers vrij voor de hand liggend lijkt, is het in feite een gevarieerd kruispunt van chemie en veiligheid.

Gebromeerde brandvertragers worden het meest gebruikt, maar er zijn veel verschillende soorten, en elke soort kan verwijzen naar een aantal verschillende chemische verbindingen. Hun belangrijkste functies zijn dezelfde: het voorkomen van brand en het vertragen van de verspreiding van brand.

Ze worden aangetroffen in producten gaande van bouwmaterialen tot textiel en elektronica en zijn ongelooflijk belangrijk om onze dierbaren en investeringen veilig te houden. Omdat ze overal om ons heen zijn, is het goed om een paar feiten over brandvertragers te weten.

Waar worden brandvertragers voor gebruikt?

Vlamvertragers worden gebruikt in talloze producten die tegenwoordig op de markt zijn. Sommige producten kunnen zelf brandgevaarlijk zijn door motoren of de hitte van batterijen, terwijl andere zeer ontvlambaar of brandbaar zijn.

Voor elk product kunnen verschillende soorten vlamvertragers worden gebruikt, en sommige worden zelfs gecombineerd om het gewenste beschermingsniveau te bereiken. De meeste producten die ze bevatten, vallen in vier hoofdcategorieën.

Elektronica en elektrische apparaten

Elektronica is een wonder van de moderne technologie. We hebben geleerd de kracht van elektriciteit te benutten en gebruiken die om behoorlijk gekke dingen te doen. Deze producten kunnen echter overbelast raken en draden kunnen gekruist raken, en soms ontstaat er brand. Deze sector van consumptiegoederen vertrouwt op vlamvertragers om te voorkomen dat producten brand veroorzaken.

Bouw- en constructiematerialen

Bouwmaterialen hebben een lange weg afgelegd, en enkele van de belangrijkste vorderingen hebben betrekking op de veiligheid. Honderd jaar geleden kon een brand in een huis betekenen dat het hele huizenblok of de hele stad in vlammen opging. Tegenwoordig worden bouwmaterialen behandeld met vlamvertragers, wat betekent dat branden in moderne constructies veel langzamer beginnen en zich langzamer verspreiden.

Meubilair voor huis en kantoor

Alles wat comfortabel is, is meestal brandbaar. Van het houten frame, tot de vulling, tot de bekleding, meubilair is een tondeldoos die branden door huizen versnelt. De vlamvertragende materialen die in moderne meubels worden gebruikt, geven mensen de broodnodige tijd om te ontsnappen als er binnenshuis brand ontstaat.

Vervoer

De meeste moderne vervoermiddelen zijn nog steeds afhankelijk van interne verbranding, dus hitte en brand horen erbij. Ze zijn ook uitgerust met zeer brandbare brandstoftanks. Als het vuur zich door het transportmiddel verspreidt, kunnen de vlamvertragers die in de constructie zijn gebruikt uw leven redden.

Tip: Brandvertragend Impregneren | Alle Stoffen en Voorwerpen

Waarom is brandvertragend materiaal belangrijk?

Wanneer iets gevaarlijk is voor ons leven en onze bestaansmiddelen, ontstaan er vanzelf markten om ons tegen het gevaarlijke element te beschermen. Vuur is het klassieke menselijke gevaar. Het is misschien wel het minst leuke wat er in uw dag kan gebeuren, of u nu in een vliegtuig zit, in een auto of op uw kantoor.

Hoewel het belangrijke elementen zijn in moderne producten en ruimtes, zijn ze op geen enkele plaats belangrijker dan in uw huis.

Aangezien de meeste branddoden ’s nachts vallen, terwijl we slapen, hebben we allerlei innovaties bedacht om ervoor te zorgen dat we de tijd hebben om veilig naar buiten te gaan en te voorkomen dat branden hele gemeenschappen verteren. Hoewel we allemaal rookmelders zien als de sterren van de show, zijn brandvertragers cruciaal in het vertragen van de verspreiding.

Waar onbehandelde stoffen zoals sofa’s en gordijnen de omvang van een brand in enkele seconden vele malen kunnen vergroten, zorgen vlamvertragende materialen ervoor dat het vuur zich niet tot een onontkoombare hoogte heeft verspreid voordat de rook het alarm doet afgaan.

Houden vlamvertragers daadwerkelijk de verspreiding van brand tegen?

U kunt zich afvragen of een materiaal vlamvertragers nodig heeft of niet. Een vuur dat heet genoeg is, brandt door bijna alles heen, toch? Nou, branden beginnen ergens. Behandelde materialen stoppen de verspreiding van vuur misschien niet meteen, maar het is aangetoond dat ze de verspreiding van vuur aanzienlijk vertragen en ook de kans verkleinen dat het oppervlak überhaupt zal ontbranden.

Als u in een gebied woont dat vatbaar is voor bosbranden, weet u misschien al dat een groot deel van de verspreiding van een brand plaatsvindt door hete as die naar aangrenzende eigendommen waait. Wanneer mensen hun eigendommen met vlamvertragers behandelen, zullen die hete assen veel minder kans hebben om datgene te ontsteken waar ze op terecht zijn gekomen.

Veel mensen schrijven het toe aan vlamvertragers dat ze hun huizen hebben gered van bosbranden, terwijl hun buren misschien niet zoveel geluk hebben gehad.

Uitgelicht: Certificaat brandwerendheid

Hoe lang is brandvertragende spray werkzaam?

Er zijn veel verschillende soorten brandvertragende sprays op de markt. Ze kunnen voor heel verschillende toepassingen worden gebruikt, en de verschillende soorten hebben een verschillende houdbaarheid. Sommige zijn gemaakt om op uw eigendom te spuiten onmiddellijk voordat een natuurbrand op uw huis afstevent, terwijl andere bedoeld zijn voor langdurig gebruik buiten het huis.

Degenen die bedoeld zijn om uw eigendom te beschermen tegen dreigende vlammen gaan niet zo lang mee als degenen die u zou gebruiken voor reguliere behandelingen. Zorg ervoor dat u weet welk type brandvertragende spray u koopt, en zorg ervoor dat u alle informatie en instructies op het etiket leest.