De ideale slaapkamer volgens Nubehangen.nl

De slaapkamer is de plaats in jouw huis waar je even tot rust kunt komen – het is een plek waar je even helemaal tot rust kan komen én waar je natuurlijk lekker moet kunnen slapen. Vind jij dat jouw slaapkamer toe is aan een renovatie? Dan worden er in dit artikel een aantal tips gegeven door Nubehangen.nl waarmee je jouw slaapkamer kunt opknappen.

Bed is het centrale punt

In de slaapkamer geldt het bed als het centrale punt, daarom mag je best wel wat aandacht aan je bed besteden. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kleur van je behang matcht met de kleur van je bed, probeer ervoor te zorgen dat deze twee dingen elkaar versterken.

Behang je slaapkamer

Om je slaapkamer van gezelligheid te voorzien kun ervoor kiezen om de muur van aankleding te voorzien. Het is hierbij belangrijk dat je niet voor een te druk print behang koopt aangezien je slaapkamer voor ontspanning moet dienen en met een drukke print kan dit nog weleens lastig zijn. Ook is het leuk om een aantal (zwartwit) foto’s aan de muur te hangen om een beetje kleur aan je slaapkamer te geven. Uit onderzoek is gebleken dat vooral blauwtinten rustgevend werken in een slaapkamer, de blauwtintkleur is het meest geschikt voor een slaapkamer als je er rust in wilt creëren.

Houd de slaapkamer schoon en netjes

Dit punt geldt eigenlijk voor het gehele huis maar zorg ervoor dat je slaapkamer netjes geordend en opgeruimd is. Een nette slaapkamer straalt namelijk rust uit. In iedere slaapkamer zijn er spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben, kies er daarom voor om gebruik te maken van zoveel mogelijk onzichtbare opbergmethodes. Bijvoorbeeld rolbakken onder je bed of open kasten waar je je spullen geordend in kwijt kan.