Het belang van goede vloerglijders

Iedereen die een eigen huis heeft die kent het wel die krassen op de vloer van stoelen of banken. Voor veel mensen is dit een groot irritatiepunt want ze willen graag voorkomen dat er krassen komen op hun vloer. Deze krassen ontstaan vaak doordat stoelen en banken de verkeerde stoeldoppen / glijders eronder hebben zitten die niet geschikt zijn voor de vloer.

Oorzaak

Een van de vaakst voorkomende oorzaken van krassen op je vloer heeft te maken met dat de je de vloer niet goed genoeg schoonhoudt, wanneer je dan zand in je huis krijgt tast dit de vloer aan waardoor er krassen komen. Om te voorkomen dat er veel zand je huis binnenkomt kun je gebruik maken van een droogloopmat, dit houdt het meeste vuil wat je meeneemt namelijk tegen. Ook is het belangrijk om regelmatig je vloer te stofzuigen, let er hierbij wel op dat je de borstel naar beneden houdt zodat de borstel geen krassen kan maken op de vloer.

Beschermen

Vernis

Om je vloer te beschermen tegen krassen kun je vernis gebruiken. Het is hierbij wel belangrijk dat je de vloer goed voorbehandeld. Door de lagen vernis af te wisselen met een grondlak zorg je ervoor dat je een extra stevige bescherming hebt van je vloer.

Parket olie

Door gebruik te maken van parketolie benadruk je het natuurlijke van een houten vloer. Parket olie brengt namelijk de houtnerf goed naar boven en het zorgt ervoor dat vloer beschermt wordt. Het enigste nadeel is dat parket olie minder beschermend is dan vernis.
Boenwas
Boenwas is veel werk, maar het geeft een geweldig resultaat, door eerst een basis laag aan te brengen vul je de pori├źn van het hout en ook krassen en slijtage worden behandeld. Zorg er hierbij voor dat de boenwas in tenminste 2 lagen aangebracht is voordat u het gaat uitboenen.

Meubelglijders

Door gebruik te maken van goede meubelglijders voorkomt u dat wanneer er meubels verschuiven er krassen ontstaan. Vloerglijders.nl zegt dat hun stoeldoppen, viltglijders en meubelwielen allen van hoogwaardige kwaliteit zijn met een lange levensduur, daarnaast hebben ze dit voor diverse soorten stoelen.