Drie soorten tafelkleden die iedereen zou moeten hebben

De eethoek is een van de drukstbezochte plekken in elke woning. Het is de plek waar de dag wordt begonnen, waar de lunch wordt genuttigd en waar we de dag eindigen met een heerlijk diner. De tafel wordt gebruikt om aan te eten, te werken, te borrelen, te knutselen en te praten. Dit intensieve gebruik kan behoorlijk wat sporen achterlaten op de tafel. Er kunnen deuken, krassen en vlekken ontstaan die niet meer verwijderd kunnen worden. Wil jij jouw tafel beschermen tegen dit intensieve gebruik? Dan is het aan te raden om te investeren in goed tafellinnen. Weet je niet goed welk soort tafelbekleding de beste keuze is voor jouw situatie? Wij hebben drie soorten tafelbekleding voor jou op een rijtje gezet.

Het siertafelkleed

Een siertafelkleed zorgt ervoor dat de tafel te allen tijde bedekt is. Hierdoor blijft de tafel in topconditie en worden beschadigingen voorkomen. Siertafelkleden zijn zeer geschikt voor tafels die minder vaak gebruikt worden, bijvoorbeeld een tweede eettafel. Omdat de meeste siertafelkleden vrij kwetsbaar zijn is het af te raden om een siertafelkleed te gebruiken voor een tafel die intensief gebruikt wordt. Hierdoor slijt het siertafelkleed vrij snel en moet je deze regelmatig vervangen. De meest bekende siertafelkleden zijn handweeftafelkleden en Smyrna tafelkleden.

Het tafelkleed voor dagelijks gebruik

Een tafel die de hele dag door intensief gebruikt wordt verdient een sterk tafelkleed van hoge kwaliteit. Sommige mensen kiezen ervoor om deze tafel te bedekken met een tafelzeil, maar een tafelkleed geeft jouw tafel een betere uitstraling. Ben jij op zoek naar een tafelkleed voor jouw meest gebruikte tafel? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tafelkleed gemaakt van sterk materiaal. Vermijd dunne tafelkleden en geweven tafelkleden, deze tafelkleden zijn relatief kwetsbaar en beschermen jouw tafel onvoldoende.

Een tafellaken van hoge kwaliteit

Is een tafelkleed niet helemaal jouw stijl en ben je op zoek naar een iets verfijndere optie? Dan is een tafellaken iets voor jou. Tafellakens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen, vormen, materialen en maten. Het brede aanbod zorgt ervoor dat er voor elk interieur een passend tafellaken bestaat. Of je nou op zoek bent naar een tafellaken met een bijzonder patroon of een tafellaken in een effen kleur, alles is mogelijk. Wil jij een tafelkleed of tafellaken kopen? jouw tafellakens en tafelkleden bestel je eenvoudig online bij een tafellinnenspecialist. Door jouw tafelbekleding te bestellen bij een tafellinnenspecialist weet je zeker dat jouw tafel bedekt wordt met tafellinnen van de hoogste kwaliteit.