Een canvas ophangen doe je zo

Canvasdoeken, vroeger werden ze alleen gebruikt om op te schilderen, maar vandaag de dag is het ook mogelijk om een foto op een canvasdoek te laten afdrukken. Foto’s op canvas worden steeds populairder. Steeds meer winkels en webshops bieden de mogelijkheid om jouw mooiste foto’s af te drukken op een doek. Maar of je nou kiest voor een levensgroot canvas of een wat kleiner formaat, het ophangen van een canvasdoek is een flinke klus. Zo is het belangrijk dat jouw canvasdoek op de juiste plaats wordt opgehangen, zodat hij helemaal tot zijn recht komt. En kies je voor een canvaslijst, ook wel een baklijst, of hang je jouw canvasdoek zonder lijst op? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Een goede plaats

Het vinden van de juiste plek om jouw canvasdoek op te hangen kan lastig zijn. Zo moeten de kleuren van jouw canvas enigszins aansluiten op de kleuren van de muur en het meubilair in de omgeving, of een bijzonder contrast opleveren. Wanneer de kleuren niet bij elkaar passen kan dat ervoor zorgen dat het canvasdoek niet tot zijn recht komt. Het is aan te raden om naast het canvasdoek niet te veel andere dingen aan dezelfde muur te hangen. Dit zorgt voor afleiding en laat het geheel rommelig ogen.

Een passende baklijst

Het is mogelijk om een canvasdoek zonder lijst op te hangen. Het nadeel hiervan is echter wel dat het rommelig oogt en dat jouw canvasdoek onbeschermd aan de muur hangt. Het is daarom aan te raden om jouw canvasdoek in een baklijst te plaatsen. Deze baklijst zorgt ervoor dat jouw canvasdoek op stijlvolle wijze omlijst wordt. Hierdoor blijft de uitstraling van jouw interieur intact en is jouw canvasdoek of schilderij beter beschermd tegen beschadigingen. Baklijsten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Zo is er voor elk canvasdoek of schilderij een passende baklijst verkrijgbaar.

Een goed ophangsysteem

Heb je een goede plaats gevonden en een passende baklijst gekocht? Dan rest er nog één taak: het ophangen van jouw canvasdoek. Wil jij zeker weten dat jouw canvasdoek aan de muur blijft hangen? Dan is het aan te raden om te investeren in een goed ophangsysteem van een professionele lijstenwinkel. Deze ophangsystemen zijn speciaal ontwikkeld om zware, grote lijsten aan op te hangen. Ze zorgen ervoor dat jouw canvasdoek of schilderij stevig en recht aan de muur hangt, zodat jij er jarenlang van kunt genieten.