Een staafmat hekwerk voor veel privacy

Wil je jouw schuttingen vervangen door groen, dan kun je gaan kijken naar een staafmat hekwerk. In plaats van een heg te plaatsen die voortdurend onderhouden moet worden, heb je hiermee een oplossing die jou net zo veel privacy biedt, maar dan zonder het onderhoud. Echter zijn er veel verschillende plekken waar je het hekwerk aan kunt schaffen, waardoor het niet eenvoudig wordt om de beste keuze te maken. Een van de specialisten die deze hekwerken verkopen, is Resifence. Maar wat kan dit hekwerk allemaal en hoe maak je de beste keuze? Onderstaande informatie legt het allemaal voor je uit.

 

Een staafmat hekwerk als vervanging voor de schutting

Een staafmat hekwerk is een goede oplossing als alternatief voor een schutting. In plaats van de houten schutting, kun je deze hekwerken plaatsen en er groen tegenaan laten groeien. Wanneer het volledig dichtgegroeid is, zal het veel beschutting gaan bieden. Jouw buren hebben tegelijkertijd ook groen om tegenaan te kijken, wat onder andere weer een stap in de richting van plannen van veel gemeenten is. Daarnaast kun je met voldoende privacy in jouw tuin gaan zitten. Of het nou rondom het gehele huis is of uitsluitend aan de achterkant, je kunt alle kanten op wanneer je deze hekwerken aan gaat schaffen.

 

Kijken naar de afmetingen van de hekken

Echter moet je dan wel nog een aantal keuzes maken voordat je een staafmat hekwerk in handen hebt. Zo zijn de afmetingen bijvoorbeeld van belang. De afmetingen zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt. Hiervoor bekijk je eerst hoeveel meter van de tuin beschut moet worden. Ook kijk je naar de beschikbare afmetingen van het hekwerk. Aan de hand hiervan kun je namelijk gaan bepalen hoeveel hekwerken je nodig hebt om het gewenste resultaat te kunnen bereiken.

 

De kleuren en andere benodigdheden

Tevens moet je op de kleur van een staafmat hekwerk gaan kijken. Je hoeft namelijk nooit voor dezelfde variant te gaan. De kleuren kunnen verschillen tussen zwart, groen en verzinkt. Afhankelijk van wat jij mooi vindt, moet je een keuze gaan maken voor jouw bestelling. Laat je hierbij vooral leiden door jouw persoonlijke voorkeuren. Jij bent immers degene die ernaar moet gaan kijken en niet iemand anders. Vergeet daarna ook niet om de accessoires aan te schaffen voor de bevestiging, zoals de palen en bevestigingsmaterialen. Zo staat het altijd stevig en kan het jarenlang mee. 

 

De keuzemogelijkheden goed blijven bekijken

Een staafmat hekwerk kan dus met verschillende keuzes worden samengesteld. Uiteindelijk zorg je ervoor dat alles binnen jouw budget past en dat je een hekwerk hebt staan waar je jarenlang vol trots naar kunt kijken. Binnen een korte tijd heb je voldoende groen in jouw tuin en is de privacy waar jij naar verlangt gerealiseerd. Met slechts een kleine aankoop hoef je alleen nog maar te genieten van jouw tuin en kan niemand zomaar meer binnenkomen. Ga daarom altijd goed voorbereid aan de slag met de aankoop, zodat het jouw investering waard gaat zijn. Met de configurator van Resifence stel je zelf je je persoonlijke hekwerk samen.