Waarom ergonomische werken zo belangrijk is!

Het aantal werklozen is de afgelopen jaren flink gedaald. Voor 2016 zat het aantal werklozen nog boven de 600 duizend nu zit het aantal werklozen onder 500 duizend.  Dat het aantal werklozen zo sterk afneemt komt doordat er meer werklozen een baan vinden dan dat er werkloos worden. Werk houdt de economie draaiend. Daarom werken mensen gemiddeld ongeveer de helft van hun leven. Mensen moeten steeds langer doorwerken, dit komt doordat de mens gemiddeld ook steeds ouder wordt. De meeste banen worden verricht op het kantoor. Om het voor mensen zo comfortabel mogelijk te maken om te werken is de inrichting van het kantoor heel belangrijk.

Meubels

Meubels in het kantoor moeten zo veel mogelijk voldoen aan ergonomisch werken. Zo is het belangrijk dat mensen zitten op de juiste stoelen. Aangezien mensen de hele dag achter hun bureau zitten is het belangrijk dat hun rug, nek en armen voldoende ondersteuning krijgen om klachten te voorkomen. En hun bureau op de juiste hoogte is ingesteld. Comfort op een werkplek heeft niet allen te maken met de juiste bureaustoel en bureau, maar ook met de verdere inrichting van het kantoor. Denk aan verlichting, computers, ruimte enz. Met deze simpele manieren help je al veel klachten te voorkomen voor je werknemers of jezelf. En kan iedereen werken in een prettig werkomgeving.

Sta- en zitbureau

Toch ontstaan de meest klachten door het zitten achter een niet ergonomisch bureau of op een niet ergonomische stoel. Maar te lang zitten op een wel ergonomische stoel is ook niet goed voor je. wissel dit af door af en toe te staan en te zitten. Zo zijn er special ergonomische sta- en zitbureaus ontworpen. Hierdoor kan je gemakkelijk afwisselen met staan en zitten zonder dat je een foute houding aanneemt en voorkom je een hoop klachten aan de rug, nek en armen. Zo houd je het langer vol om te kunnen werken.