Lekker buiten spelen met houten speelgoed

De zomer is in aantocht en de zomervakantie komt er weer aan! Je kind is veel thuis en heeft alle tijd om lekker buiten te spelen. Een leuk cadeautje voor het afsluiten van het schooljaar is houten speelgoed. Dit helpt je jongen of meisje om zich lekker te ontwikkelen, daarnaast is het heel erg leuk. Wil je weten waarom houten speelgoed zo leuk en goed is? Lees meer in deze blog.

Leuke producten

Houten speelgoed is vaak simpeler dan plastic speelgoed. Doordat het speelgoed simpeler en eenvoudiger is, zet het de deur open voor grenzeloze fantasieën en stimuleert ook nog de creativiteit. Je speelt met houten speelgoed door dingen te verbinden draaien of duwen. Aanraken en bewegen leidt tot een actievere geest een betere hand-oog-coördinatie.

Hout is een natuurproduct een beschikt over een mooie structuur van groeven. Het geeft een beter gevoel dan plastic. De zintuigen ontwikkelen zich door de groeven, gewicht en geluid van hout. Ook kun je lekker naar buiten met een houten loopfiets, loopwagen of kruiwagen. Ofwel je hebt eindeloos plezier met houten speelgoed!

Veilig

Naast dat het heel leuk is, is het ook nog een veilig. Het hout is goed geschuurd en licht geverfd of gelakt. Het bevat dus geen giftige stoffen. Ook bij de productie van het speelgoed komen er geen gevaarlijke gassen vrij. Onderdelen breken ook minder snel af bij hout, dit voorkomt dat je kind iets kan inslikken.

Duurzaam

De productie van houten speelgoed is natuurlijk duurzaam. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft een minder impact op het milieu. De grondstoffen zijn afkomstig uit duurzame plantages. Ook bevat het hout en het eventuele verf of lak geen giftige stoffen.

Het product is ook duurzaam in gebruik. Houten speelgoed gaat langer mee. Herinner je het hobbelpaard of de houten trein bij je opa en oma nog? Het speelgoed is vaak steviger en gaat langer mee. De kwaliteitsbeleving is ook hoger door het gevoel en gewicht. Daardoor wordt het langer bewaard. Speelgoed om te bewaren voor de herinnering en voor de volgende generatie!

Kortom, houten speelgoed is leuker en beter voor de ontwikkeling van je jongen of meisje! Ook is het duurzamer en veiliger voor je kind en is het iets om te bewaren. Wil je iets leuks kopen voor de kleine? Ga dan naar b-zonder.nl voor het mooiste houten speelgoed!